nlc.hu
Aktuális

100 kutyát tartott

Közel 100 kutyát tartott egy újszilvási nő, még a hűtőben is elpusztult ebek voltak

Az állatvédők szerint beteges dolog, amit csinál.

Elpusztult kutyákat és macskákat találtak az állatvédők egy nő hűtőjében Újszilváson. „A kinti hűtőt is megnéztük, ott is találtunk rengeteg tetemet, sőt olykor el is égette a tetemet, így szabadult meg azoktól” – mondta el a Tényeknek Kapin Richárd, a Szurkolók az állatokért állatvédő szervezet vezetője. De zsákokban is találtak elpusztult állatokat, a még élőket pedig a padláson rejtegette.

Az állatvédők most a nő telkeiről közel 100 kutyát próbálnak befogni, és menhelyekre szállítani. Az asszony állítja, csak otthont adott a kidobott állatoknak, sosem bántotta az ebeket: „Szerettem volna őket megmenteni. Minekutána fogalmam sincs, hogy azok a kutyák, akik tőlem elkerülnek, biztos, hogy odakerülnek, ahova mondják?”

A falu polgármestere szerint nem állatkínzó a nő: „Mindenképpen arra törekedett, hogy minden jövedelmét  a gondoskodásra fordítsa.” Ám számos bejelentés érkezett hozzájuk is, hogy a rengeteg kutya megijesztette a helyieket, megtámadták a bicikliseket, valamint arról, hogy az ebek bejártak a tanyákra és óriási károkat csináltak, például széttéptek egy tehenet. Az önkormányzat úgy próbált segíteni a falubelieknek, hogy megjavíttatták az asszony kerítését. 

Az állatvédők szerint a kutyák nem voltak lesoványodva, de rengetek állat volt a telken. A bűz, a kosz és a kutyatámadások miatt érkezett hozzájuk panasz. Most azt szeretnék elérni, hogy a nő ne tarthasson a jövőben állatokat. „A hölgyet el kell tiltani az állattartástól, mert beteges dolog, amit csinál, és ő nem látja, hogy ez probléma” – magyarázta Kapin Richárd.

Körülbelül még 30 kutya van a nő különböző telkein, ezeket hamarosan magukkal viszik az állatvédők.

Amúgy nem ez az első ilyen eset. Korábban Székesfehérváron egy idős pártól 30 macskát koboztak el az állatvédők, mert az egyszobás panellakásukban tartottak ennyi állatot. A cicák már a szekrény tetejére és a szekrény mögé ürítettek, annyian voltak, sőt már a lépcsőházban is elviselhetetlen volt a bűz. Az állatvédők még az ágyneműtartóban is találtak macskákat, ráadásul még a csilláron is lógtak cicák. Egy pusztavámi család pedig 72 kutyát halmozott fel a házában, a látvány az állatvédőket is sokkolta. Az ebek embertelen körülmények között éltek, ebben a piszokban laktak a szülők is a gyerekükkel. Legutóbb pedig arról írtunk, hogy 107 AIDS-es és rákos macskával lakott egy budapesti nő. A lakásban csótányok és kukacok is voltak, az állati ürülék pedig vastagon beborította a lakást. A szomszédok a nő lakásából kiáradó elviselhetetlen bűzre figyeltek fel, ezután intézkedtek.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top