nlc.hu
Otthon

30 macska egy szobában

30 macskát tartottak egy egyszobás panellakásban, elviselhetetlen volt a bűz a lépcsőházban

Az állatok már a szekrény tetejére és a szekrény mögé ürítettek, annyian voltak.
macska

Csaknem 30 macskát koboztak el egy idős pártól Székesfehérváron az állatvédők – számolt be az RTL Híradó. A kormányhivatal utasítására vették magukhoz az állatokat, miután ismeretlenek bejelentést tettek a bűz miatt az Állatvédelmi Hatóságnál.

„Büdös volt, ürülékes volt. Én nem tapasztaltam annyi alomtálcát, amennyire egyébként ennyi macskának szüksége lett volna. Így nem is csodálom, hogy a macskák inkább a szekrény tetejére és a szekrény mögé ürítettek” – mondta el Lajos Bence, állatvédő.

A gazdáik egy egyszobás panellakásban tartották a több tucatnyi macskát, de állítólag nem győzték a velük járó terheket. A pár a nyugdíjából próbálta eltartani a cicákat, ami az állatmentő egyesület szerint 30 állat esetében jelentős kiadás. „Ha csak az etetés részét nézzük, azért havi szinten több százezer forintra rúghat, ha normális minőségű ételt kapnak ezek az állatok. Ha az oltásokat is és minden egyebet beleszámítunk, mint például az ivartalanítást, a chipet, akkor azért milliós tétel is lehet” – jegyezte meg Lajos Bence, hozzátéve: a pár valószínűleg segíteni próbált az állatokon. Elmondása szerint a szekrényekben, az ágyneműtartóban, sőt még a csilláron is macskák lógtak. A gazdák próbálták rendben tartani a környezetüket, de ennyi macskával nem bírtak.

Az RTL Híradó úgy tudja, a hatóság most nem büntette meg a párt, de figyelmeztették őket, hogy legközelebb minimum negyedmilliós bírságot kapnak, és soha többé nem tarthatnak háziállatot.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top