nlc.hu
Otthon
Másfél hétig a falba beszorulva tengődött egy macska Óbudán

Másfél hétig a falba beszorulva tengődött egy macska Óbudán – videón a mentés

A cica a panelház emeleteit függőlegesen összekötő szerelőjáratban indult el világot látni. Nem kellett volna...
macskamentés

Másfél hét után szabadult ki Maszat egy óbudai panel falainak fogságából. Ez alatt az idő alatt az emeleteket összekötő szerelőjárat – ami kapcsolatban volt különböző átjárókon keresztül mind a 6 emelet mellékhelyiségével, konyhájával és fürdőszobájával a lakások falai mögött – fogságában volt, amíg a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei ki nem szabadították. 

A megmentéséhez kellett egy kitartó gazdi, aki napi szinten vizsgálta a lakásokba bekéreckedve, hogy melyik nap hol járhat az eltévedt cica. “Óriási szerencséje volt, hogy éppen akkor csőtörés volt, így vízhez is jutott”mesélte a Blikknek Miklós, aki száraztápot is elhelyezett neki a járatban, hogy ne éhezzen. Idővel kiderült, hogy a 6. emeletről indult Maszat a 3. és 4. emelet között ingázik és önmagától továbbra sem akart kijönni. Végül sikerült a gazdinak egy partvisnyélre ragasztott telefonnal felvenni a cica egy fáradt pillantását a falak mögött egy vízóra leolvasó nyíláson keresztül. Ekkor a mentőcsapat már konkrét lakásba érkezett, és a tulajdonos beleegyezésével megbontották a falat, hogy a macska kiszabadulhasson. 

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei végül egy szellőző szerelvény mögött találták meg és így egy konyhafal megbontásával nyitottak neki menekülési utat a labirintusból.

Mutatjuk videón:

Maszat végül kiugrott a lyukon és azóta újra a gazdival tölti a mindennapjait.

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat – HUNGO

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top