nlc.hu
Aktuális

Állatkínzási ügy a Komárom-Esztergomi Réden

Több mint tíz kutyát tartott embertelen körülmények között, késsel akart rátámadni a kiérkező állatvédőkre

Az állatvédők szigorú büntetést szeretnének.
kutya

A szekrények mögött, mocsokban, koszban találtak rá az állatvédők négy kutyakölyökre a Komárom-Esztergomi Réden. A polgármester és a helyi polgárőrség vezetője hívta ki hozzá az állatvédőket még szeptemberben. Bejutni sem volt könnyű a férfihez, aki több mint tíz kutyát tartott. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, többszöri felszólításra sem jött elő, és miután bementek, kis híján késsel támadt rájuk.

Egyszer csak felpattant és a konyhakéssel megindult felénk, és akkor az egyik tagunk előlépett, és mondta az embernek, hogy ‘figyelj, ez meg lehetne normálisan és békésen is beszélni!’, és akkor megállt, visszafordult és lerakta a kést, és mondta: ‘azt csináltok a kutyákkal, amit akartok’, majd leült és ette tovább a levest” – mesélte Schermann Roland, a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány kurátora.

Valamennyi állat koszos helyen, szemét között élt; oltást sem kaptak és chip sem volt bennük. A szekrény mögött talált kölyökkutyák hasa már fel volt puffadva az éhségtől. 

Schermann Roland azt mondja, mindent elkövetnek, hogy a felelőtlen gazda ne tarthasson kutyákat: “Az önkormányzattal megpróbálunk egy szigorú büntetést kiharcolni, illetve ha nem lesz változás, egy tiltást is megpróbálunk ráhúzni erre”.

Az RTL Híradó úgy tudja, a helyszínen megmentett kiskutyák a vajtai speciális kutyakölyök mentőalapítványhoz kerültek, míg az anyakutyát Esztergomba vitték. A többi állat elhelyezésén jelenleg is dolgoznak.

Nemrég arról számoltunk be, hogy 41 macskát tartott a tömbházlakásában egy 57 éves román nő. Az állatokat rendőrök távolították el az otthonából, mivel a ház többi lakóját is fertőzésveszély fenyegette. Az asszony ellen kivizsgálás indult állatkínzás gyanúja miatt.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top