nlc.hu
Aktuális

Éheztetés miatt elvették a kutyáját, most visszaköveteli

Visszaköveteli kutyáját az állatvédőktől a gazdája, pedig azért vették el tőle, mert éheztette és elhanyagolta

Az ügyészség elrendelte az eb visszaadását, az állatvédők nem hagyják annyiban. Mindent elkövetnek, hogy a gazdája miatt megsüketült eb ne kerüljön vissza.
Olaf kutya

Éheztette és elhanyagolta békéscsabai gazdája azt a francia buldogot, akit 8 hónapja fogadtak be az ajkai állatvédők. A helyiek találtak rá akkor az utcán, lesoványodva, a fülein pedig súlyos fertőzésekkel; az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület segítségét kérték. 

Elvittük állatorvoshoz, ahol kiderül, hogy egy nagyon túlburjánzó, felülfertőző fülproblémája van, amit egy pár ezer forintos cseppel meg lehetett volna előzni, ha idejében foglalkoztak volna vele. Viszont ez most már egy olyan állapotra duzzadt neki, hogy majdnem egy alma nagyságú kinövés volt mindkét fülén, ami gennyes volt és hatalmas fájdalommal járt a kutyának” – mesélte az eb akkori állapotáról az RTL Híradónak Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnöke. Emellett több betegsége is volt a négylábúnak. Az állatorvosok többször megműtötték, hogy megmentsék. A bal fülét amputálták, a jobb füléből pedig el kellett távolítani a hallójáratot. Emiatt teljesen megsüketült a kutya.

Gazdája fél évvel később kereste fel az állatvédőket. Követelte, hogy adják vissza neki Olafot. Miután ők ezt megtagadták, feljelentette őket. Állítása szerint ugyanis nem volt szükség a műtétekre, az igazságügyi orvosszakértő azonban az állatvédőknek adott igazat. Így a rendőrség elrendelte, hogy a kutya az állatvédőknél maradjon.

Múlt héten azonban az ügyészség határozatot küldött: felfüggesztették az eljárást. Ennek értelmében vissza kell adni a kutyát a gazdájának, pedig ők maguk is rögzítették, hogy “az állat kezelésének elmulasztása maradandó egészségkárosodást és az eb különös szenvedését okozta”. Az állatvédők elnöke az RTL Híradónak azt mondta, mindent elkövetnek, hogy a kutya ne kerüljön vissza az eredeti gazdájához. Panaszt tettek a döntés miatt.

Az ügyészség szerint van lehetőség jogorvoslatra az ügyben.

Az ajkai állatvédők most egy civil szervezet segítségével levélben fordultak a békéscsabai jegyzőhöz, akitől azt kérték: tiltsa el Olaf gazdáját az állattartástól. Ha ez megtörténne, akkor nem kellene visszaadniuk a kutyát.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top