nlc.hu
Otthon

72 kutya volt egy házban

72 kutyával élt a házában egy pusztavámi család, a látvány az állatvédőket is sokkolta

A helyieknek már jó ideje gyanús volt, hogy a szülők és a fiuk állatokat kínozhat és halmozhat fel a házban.
állatkínzás,

72 kutyát tartottak bezárva egy házba Pusztavámon, borzalmas körülmények között – számolt be a Tények. Az ebek szőrét ürülék borította, férgesek, bolhásak és kórosan soványak voltak, több megvakult, ráadásul a gazdáik is ott éltek velük. Mindez úgy derült ki, hogy szombaton leomlott az épület egyik fala, emiatt riasztották a rendőröket és a tűzoltókat, ekkor találták meg a rengeteg kutyát. A fal állítólag azért omlott be, mert az elmúlt 3 évben az összes kutyaürüléket és vizeletet magába szívta. A szülők és a 28 éves fiuk sosem engedték ki ugyanis az állatokat, a lakásban végezték el a dolgukat.

Az állatok embertelen körülmények között éltek, ebben a piszokban lakott a család is. A látvány az állatvédőket is sokkolta. A család ráadásul még az omlás után sem akarta elhagyni az otthonát.

„Pajszerrel mentek be kinyitni az ajtót, mert nem voltak hajlandók kijönni még a rendőr felvilágosítására se” – mesélte egy szemtanú.

A helyiek szerint a család 3 éve, önkényesen foglalta el a házat. A számlákat viszont nem fizették, ezért az épületben fűtés, víz és világítás sem volt. „Két kutyával érkeztek anno, abból lett ennyi 3 év alatt” – mondta el egy helybéli.

A környéken élőknek már jó ideje gyanús volt, hogy a család állatokat kínozhat és halmozhat fel a házban. Többször is bejelentést tettek, de a házfal leomlásáig semmi sem történt.

A kimentett kutyák a székesfehérvári ASKA Alapítványhoz kerültek. Nagyon sok köztük a vemhes. Azt nem tudni, hogy a család miért szaporította az ebeket. A gazdáik csak annyit nyilatkoztak, hogy szerintük ők jót tettek az állatokkal. A szakembereknek azonban nehéz dolguk lesz, mivel mindegyik állat rehabilitációra szorul.

Miután a kutyákat elvitték a helyszínről, a nőt és a fiát megfigyelésre kórházba vitték, a házat pedig fertőzés- és életveszélyessé nyilvánították. Az ott élő férfi elmenekült.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top