nlc.hu
Otthon

Örökbe adták, de rögtön megszökött a kutya

Egyből megszökött az új gazdájától az örökbe adott kutya, az állatvédő alapítványt hibáztatják

Életveszélyben volt a négylábú.
kutya

Pár óra alatt megszökött a gazdájától egy kutya, akit a napokban adott örökbe egy 9. kerületi állatvédő alapítvány. A Tények úgy tudja, az alapítvány nem ellenőrizte, hogy kinek adják örökbe az állatot, ezzel pedig hatalmas veszélynek tették ki. Az állat pár óra múlva már a kocsik között szaladgált. A környékbeliek közül többen is próbálták befogni, de sikertelenül. Volt olyan is, aki étellel próbálta magához csalogatni az ebet, de mindenki elől elmenekült.

„Teljesen csapzott volt, remegett, félt, tehát nagyon kivolt. Fülét, farkát behúzta a szerencsétlen, és lehetett látni a szemén, hogy retteg” – nyilatkozta egy szemtanú. 

Nem csak a helyi lakosok háborodtak fel a felelőtlenségen, az esetre a közösségi médiában is többen dühösen reagáltak.

A Szurkolók az Állatokért nevű szervezet alapítója elmondta a Tényeknek, hogy többféleképpen is lehet ellenőrizni azt, hogy hova kerül egy állat, sőt a szervezeteknek még utólag is figyelemmel kellene kísérni, hogy milyen körülmények között van tartva.

A Tények értesülései szerint a rengeteg megkeresés hatására az alapítvány végül befogta a kutyát.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top