nlc.hu
Otthon

Egy házban 60 kutyával

60 kutyával élt együtt a házában egy nő Újszilváson

A kukában és a szekrényben is találtak ebeket az állatvédők.
kutyák

Hatvan kutyával élt együtt házában egy nő a Pest vármegyei Újszilváson. Mint a Tények riportjából kiderült, némelyikük elhanyagolt állapotban volt, de több tetemet is találtak az állatvédők. Úgy tudni, a 60 év körüli nő  nem bántalmazza, nem éhezteti a kutyáit, de a nála élő falka szabadon szaporodik, ezért a helyzet elszabadult. A helyi önkormányzat több ebet is chippel látott el, de csak akkor derült ki, hogy hány kutyával él együtt, amikor az állatvédők is megjelentek.

A rossz körülmények miatt azonban a legtöbb kutyáról le kellett mondania. A kétségbeesett nő elképesztő helyeken próbálta elrejteni az ebeket, hogy ne tudják elvinni tőle az állatvédők: volt, amelyiket a szekrénybe, egy másikat a kukába dugott el.

Az állatvédők szerint a nő fűtés helyett is kutyaeledelre költötte a pénzét, a vele egy ágyban alvó állatai melegítették fel.

Az asszony kétségbeesve nyilatkozott a Tényeknek. Elmondta, hogy a gyermekei elvesztése óta a kutyái jelentik a családját: “Nincsenek bántva. Az utolsó forintomat is odaadom nekik. Lemondok egy csomó mindenről azért, hogy ezeknek a kutyáknak jólétük legyen. Ezek olyan kutyák, amiket más emberek kidobáltak, az udvaromba bedobáltak zsákban”.

Nem tesznek ellene feljelentést, de kötelezni próbálják, hogy rendezze a körülményeket. Az ebek közül végül néhányat megtarthat, és segítséget is kap.”Még olyan 30 kutyát kiemelünk onnan. Kértem a hivatalt, hogy ne legyen eltiltva az állattartástól a hölgy, egy minimális korlátozást rakjunk be neki. Neki nincsen senkije, csak a kutyái vannak. Kértünk segítséget. Nagyon sok vállalkozó megkeresett minket, hogy a néninek segítenének felújítani az ingatlant és lakhatóvá tenni” – mondta el Kapin Richárd, a Szurkolók az állatokért állatvédő szervezet vezetője. 

Amúgy nem ez az első ilyen eset. Korábban Székesfehérváron egy idős pártól 30 macskát koboztak el az állatvédők, mert az egyszobás panellakásukban tartottak ennyi állatot. A cicák már a szekrény tetejére és a szekrény mögé ürítettek, annyian voltak. Az állatvédők még az ágyneműtartóban is találtak macskákat, ráadásul még a csilláron is lógtak cicák. Egy pusztavámi család pedig 72 kutyát halmozott fel a házában.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top