nlc.hu
Életmód

107 macskával egy lakásban

107 AIDS-es és rákos macskával lakott egy budapesti nő, állatkínzással vádolják

Embertelen körülményekről számoltak be az állatvédők.
macskatartás

Egy budapesti asszony 107 beteg, AIDS-es és daganatos macskát, valamint egy öreg kutyát tartott embertelen körülmények között – számolt be a Tények. A lakásban csótányok és kukacok is voltak, az állati ürülék pedig vastagon beborította a lakást. A szomszédok 2019-ben figyeltek fel az elviselhetetlen bűzre, ami a nő lakásából áradt ki, ezután intézkedtek.

Az állatkínzással vádolt nő mindent tagadott a tárgyaláson. Állítja, nem volt ennyi macska a lakásában. „Soha nem volt 107 macskám, vagy 108. A fiókomban sem voltak macskák, és halott macskák sem voltak. Volt olyan macska, amelyik sántított, de halott állat nem volt a lakásban soha” – mondta a bíróságon. Sőt egy korábbi tárgyaláson azt állította, hogy a hatóságok törték rá az ajtót és ők ölték meg az állatait. „Ez egy gyilkosság! Ez egy undorító hazugság és gyilkosság egy ilyen nemes állatot ilyen bánásmódban részesíteni. A szemem láttára hurkot raktak rá és ráncigálták, a kutya ordított. Amit velem csináltak és az állataimmal, az egyszerűen leírhatatlan! Én öngyilkos akartam lenni!” – fakadt ki.

Az állatvédők viszont borzasztó körülményekről számoltak be. „Mindenhol macskák voltak. A konyhafiókban, a szobaszekrényen, a szekrény alatt tetem, az ágy alatt tetem, legalább 20 centi vastagon borította a macskaürülék az ingatlant” – mesélte egyikük.

Az állatorvos megvizsgálta a megmenekített macskák vérét, kiderült: macska-AIDS-ben és nyirokcsomó-daganatban szenvedtek az állatok.

Amúgy nem ez az első ilyen eset. Korábban Székesfehérváron egy idős pártól 30 macskát koboztak el az állatvédők, mert az egyszobás panellakásukban tartottak ennyi állatot. A cicák már a szekrény tetejére és a szekrény mögé ürítettek, annyian voltak, sőt már a lépcsőházban is elviselhetetlen volt a bűz. Az állatvédők még az ágyneműtartóban is találtak macskákat, ráadásul még a csilláron is lógtak cicák. Egy pusztavámi család pedig 72 kutyát halmozott fel a házában, a látvány az állatvédőket is sokkolta. Az ebek embertelen körülmények között éltek, ebben a piszokban laktak a szülők is a gyerekükkel.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top