nlc.hu
Életmód

159 macskát és 7 kutyát tartott egy lakásban egy francia házaspár

159 macskát és 7 kutyát tartott egy francia házaspár 80 négyzetméteren

Soha többé nem tarthatnak állatot, és 59 millió forintnak megfelelő összeget kell állatvédő szervezeteknek fizetniük.

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy francia házaspárt, mert szörnyű körülmények között tartottak 159 macskát és hét kutyát a 80 négyzetméteres nizzai lakásukban – írja a BBC.

A szerencsétlen állatokra tavaly bukkantak rá, amikor a rendőrség kivonult a házaspár lakására egy vita miatt. Mindenhol állati ürüléket találtak, a kutyák és macskák koszban és mocsokban éltek, több kiszáradt, alultáplált vagy parazitákkal fertőzött volt, néhány később el is pusztult. Sőt, a nyomozók legalább két macska és két kutya maradványait találták meg a fürdőszobában.

A hatalmas állatseregről kiderült, hogy 2018-ban a nő magához vette szülei három macskáját és három kutyáját, majd egy elhagyatott épületből hazavitt mintegy 30 macskát. Ezek az állatok később elszaporodtak.

Macskák ülnek egy lakás ablakában

A kép illusztráció (Fotó: Pexels)

Egy pszichiátriai vizsgálat Noé-szindrómát állapított meg a nőnél – ez azzal jár, hogy kényszeresen meg akarja menteni az állatokat, még akkor is, ha erre képtelen.

A 68 éves nőt és az 52 éves férfit végleg eltiltották az állattartástól, és a bíróság arra kötelezte őket, hogy fizessenek több mint 150 ezer eurót (59 millió forint) állatvédő és más civil szervezeteknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top