nlc.hu
Szabadidő

Nem ivartalanított, 300 macskája lett az állatvédő férfinak

300 macskával élt együtt egy kanadai állatbarát

A kovid idején kezdte befogadni a kidobott cicákat, de egy idő után elfajultak a dolgok.

Állatvédőkhöz fordult egy kanadai férfi, miután csődbe vitte, hogy körülbelül háromszáz macska ellátásáról kell gondoskodnia. Bruce Robinson felkereste a Brit Columbia tartománybeli állatvédőket, akiknek elpanaszolta, hogy a kovid idején kezdett cicákat befogadni, de miután elvesztette állását,

Háromszáz macskával élt együtt egy kanadai állatbarát

a macskák gondozása minden pénzét elvitte.

Eileen Drever állatvédő első találkozásukat felidézve elmesélte, hogy

„arra a kérdésre, hogy hány macskája van, azt mondta, mintha buborékokat számolna a forrásban lévő vízben.”

A macskák amúgy jól szocializáltak és egészségesnek is tűnnek, mivel a jószívű férfi tisztességgel gondoskodott róluk – éppen csak az egyik legfontosabb dolgot, az ivartalanításukat hanyagolta el. Robinson számításai szerint végül már 298 cicája lett, köztük 15 vemhes, akik hamarosan szintén szülni fognak – egy macska évente három almot is vethet. „Őrült helyzetbe kerültem” – sopánkodott Robinson. „Rossz döntést hoztam… azt hittem, elbírok a feladattal.”

Próbálta ugyan örökbe adni őket, de kevés sikerrel.

Végül már havi több ezer dollárt költött rájuk, úgy, hogy időnként magának sem jutott mit ennie. A tömérdek bársonytalpú napi 28 kiló ételt fogyasztott, miközben a tíz macskaalmot is folyamatosan cserélnie kellett. Robinson az összes cicáját elnevezte. „Mindegyiküket szeretem, biztonságos otthont akartam adni nekik” – idézi a Guardian.

Az állatvédők most pénzt gyűjtenek

a tömeges ivartalanításra, és olyan hely után kutatnak, ahol elfér ennyi macska, amíg az állatorvos átnézi, beoltja és ivartalanítja őket, az örökbe adásuk előtt, ami hatalmas vállalkozás lesz. Az állatvédőknek eszükben sincs feljelenteni Robinsont, mivel a férfi minden tőle telhetőt megtett az állatok gondozásáért és segítséget is saját maga kért.

„Soha nem láttam még egy helyen ennyi egészséges macskát, hihetetlen, mennyire jól vannak szocializálva. Elképesztő”  – mondta az állatvédelmi szervezet munkatársa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top