nlc.hu
Életmód
26 macskával élt a panellakásban

26 macskát tartott a panellakásban egy pécsi nő, horror körülmények fogadták az állatvédőket – fotók

Állatkínzással vádolják.

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki a panellakásában 26 macskát tartott brutális körülmények között – számolt be az ugyeszseg.hu.

Az asszony a lakásban embertelen körülmények között élt, emellett nem biztosított megfelelő körülményeket a macskatartáshoz. Az állatok ürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, valamint nem biztosított számukra elegendő táplálékot. Emiatt a szerencsétlen állatok kórosan lesoványodtak, illetve folyamatosan különböző kórokozók, baktériumok fertőzéseinek voltak kitéve.

horror macskatartás,

Ilyen körülmények között éltek a macskák a panellakásban – Fotók: ügyészség.hu

Mivel a nő évek óta nem fizetett lakbért, a közüzemi szolgáltatások sem voltak a lakásban, ezért 2023 májusában elrendelték a lakás kiürítést. Az állatvédők elszállították a 26 macskát, közülük azonban 11 az elszállítást követően – a borzalmas bánásmód következtében legyengült immunrendszerük miatt – elpusztult.

Amúgy nem ez az első ilyen eset idehaza. Korábban Székesfehérváron egy idős pártól 30 macskát koboztak el az állatvédők, mert az egyszobás panellakásukban tartottak ennyi állatot. A cicák már a szekrény tetejére és a szekrény mögé ürítettek, annyian voltak, sőt már a lépcsőházban is elviselhetetlen volt a bűz. Az állatvédők még az ágyneműtartóban is találtak macskákat, ráadásul még a csilláron is lógtak cicák. Egy pusztavámi család pedig 72 kutyát halmozott fel a házában, a látvány az állatvédőket is sokkolta. Az ebek embertelen körülmények között éltek, ebben a piszokban laktak a szülők is a gyerekükkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top