Perelte a kollégáját, mert úgy hátba verte, hogy egy évig nem dolgozhatott

F.C. | 2024. Augusztus 03.
Állítja, tönkretették az életét egy speciális kungfu mozdulattal.

Egy kínai nő 40 ezer jüanra (átszámítva mintegy 2 millió forintra) perelte be egy munkatársát, akit azzal vádol, hogy olyan erősen csapta hátba, hogy egy évig képtelen volt dolgozni.

Cseng tavaly nyáron biztonsági őrként dolgozott egy metróállomáson, amikor az egyik kollégája egy ütéssel tönkretette az életét. Állítólag pihenőidőben az íróasztalra hajtotta a fejét és úgy szunyókált, amikor is Lu, a munkatársa hátba vágta, hogy felébressze. Az asszony később bevallotta, olyan érzése volt, mintha áramütés érte volna, majd ezt követően elzsibbadt a karja és a nyaka. Azt állítja, hogy egy másik munkatársa által készített fényképen jól látható Lu 5 ujjának a nyoma a hátán. Az eset után Cseng egy évig nem dolgozhatott, és most úgy érzi, Lunak anyagilag kárpótolnia kellene őt.

Amikor a kínai nő panaszkodni kezdett a hátba verés után, Lu állítólag 3 ezer jüant (mintegy 150 ezer forintot) adott neki azzal a feltétellel, hogy ne tegyen ellene semmilyen jogi lépést. Az asszony beleegyezett, ám amikor egy hónap után sem javult az állapota, kórházba ment, ahol az orvosok azt tanácsolták neki, hogy pihenjen még pár hétig. Végül ez odáig húzódott, hogy egy teljes évre munkaképtelenné vált.

Időközben Cseng megtudta, hogy a kollégája – aki korábban azzal hencegett, hogy harcművészetet tanul – egy ismert kungfu-mozdulattal ébresztette fel.

Nemrég az asszony arra szólította fel Lut, hogy fizessen neki 40 ezer jüant, így kompenzálva az orvosi kiadásait, valamint a kimaradt bérét. A férfi azonban ezt megtagadta, így Csengnek nem maradt más választása, mint beperelni.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version