9 éves kislányt molesztált egy pap Hajdú-Biharban – ő azt állítja: csak vigasztalni akarta

F.C. | 2024. Augusztus 11.
Akár 12 évet is kaphat.

Már most retteg a szeptemberi tárgyalástól az a 9 éves kislány, akit egy pap molesztált Hajdú-Biharban. A vádirat szerint a faluban köztiszteletben álló férfi 5 gyereket rontott meg, akikkel egyházi óvodákban, iskolákban és a gyermekvédelmi központban találkozott. Az egyik áldozat, a 9 éves kislány anyja azt mondta a Tények kamerája előtt, hogy a gyerek alig beszél és egyre idegesebb, ahogy közeledik a tárgyalás és újra találkoznia kell a zaklatójával, de nagyon büszke rá a családja, mert vállalta a vallomástételt. A kislány rendszeresen járt hittanórára, egy idő után azonban már nem akart menni, odahaza elárulta, hogy azért nem, mivel a “pap bácsi fogdossa”.

A szülők feljelentették a lányukat szexuálisan molesztáló, bagaméri papot, akit májusban bíróság elé állítottak. Az ügyész nagyon súlyos bűncselekménnyel – 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével – vádolta meg, és 12 év fegyházbüntetésre tett indítványt. 

A Tények információi szerint a görögkatolikus pap mindent tagad és azzal védekezik, hogy a gyerekek félreérthették a szeretetét. A férfinek amúgy felesége és gyerekei is vannak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version