Meghalt Gáspár Cecília

Vad Rózsa | 2024. Szeptember 09.
A korábbi 28-szoros válogatott labdarúgó Gáspár Cecília a válogatott csapatkapitánya is volt.

Elhunyt Juric (Gáspár) Cecília, 28-szoros válogatott, a magyar női labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya – írja az MLSZ.  Negyven éves korában, súlyos betegség miatt elhunyt sportolónk testnevelő tanár végzettséggel, a Feminában kezdte pályafutását, öt magyar bajnoki címhez segítve csapatát.

Gáspár Cecília

2005 és 2011 között 28-szor játszott az A-válogatottban.

2008-ban Gáspár Cecília a cseh 1. FC Brno csapatához igazolt, néhány hónappal később Németországba költözött. Először a TSV Crailsheimhez, később pedig az SG Essen-Schönebeckhez szerződött. 2010 januárjában a bajor ETSV Würzburghoz igazolt. Gáspár Cecília női labdarúgás sportkarrierje mellett a bajorországi Sporttudományi Intézetben dolgozott és sporttudományi tanulmányokat is végzett. 2011-ben elnyerte a Német Akadémiai Csereszolgálat (DAAD) a külföldi országokból érkező hallgatóknak felajánlott ösztöndíját.

Az ETSV Würzburg csapatával Gáspár Cecília

feljutott a területi bajnokságba, egy évvel később a másodikak lettek a Bundesliga 2-ben. A 2022–2023-as idényben két mérkőzést játszott az NB II-ben, az Azul Verde csapatában. Gáspár Cecília két fiúgyermeket nevelt.

Exit mobile version