nlc.hu
Aktuális

Befejezte válogatott pályafutását Marozsán Dzsenifer - megható képeken búcsúznak tőle csapattársai

Befejezte válogatott pályafutását Marozsán Dzsenifer – megható képeken búcsúznak tőle csapattársai

A női labdarúgás történetének egyik legjobb játékosa, Marozsán Dzsenifer végleg elköszönt a német válogatottól, a Németország-Brazília labdarúgó mérkőzésen, amelyet április 11-én rendeztek a nürnbergi Max-Morlock-Stadionban. A meccset 2-1-re a brazil csapat nyerte. A magyar származású focista tovább folytatja karrierjét klubjában, az Olympique Lyonban.

Marozsán Dzsenifer saját bevallása szerint sosem tervezte, hogy valaha profi futballista lesz. Négyéves volt, amikor 1996-ba Németországba költöztek családjával, miután édesapja, Marozsán János, négyszeres magyar válogatott focista szerződést írt alá az FC Saarbrücken csapatával.

A kis Dzsenifer pályafutását a DJK Burbachnál kezdte, ahol fiúkkal játszott, később pedig csatlakozott a Saarbrücken ifjúsági osztályához. Játszott Frankfurtban, az Olympique Lyon együttesével pedig a francia bajnoki címet és a Bajnokok Ligája trófeát is begyűjtötték. Marozsán egyéni képességeivel is kiemelkedett a mezőnyből: passzainak pontosságával és gyakran döntő góljaival segítette csapatait győzelmében.

A középpályás már 2010-ben bemutatkozott a német női válogatottban, majd egyre többször került rá a csapatkapitány karszalag. Dzsenifer 33 gólt szerzett összesen válogatottként. 2013-ban Németország nyerte az Európa-bajnokságot, ahol Dzsenifer négy gólt szerzett a torna során. 

Megnézem
Összes kép (19)

Pályafutása során számos díjat és elismerést is elnyert. Többször is megkapta a német női labdarúgás legjobbjának járó díjat, és az UEFA által kiosztott éves női csapatban is szerepelt már. Azonban Marozsan nem csak a pályán, hanem azon kívül is fontos szerepet tölt be a női labdarúgásban. A középpályás példaképként szolgál a fiatal játékosok számára, és számos kezdeményezésben vesz részt, amelyek célja a női futball népszerűsítése.

Rendkívül büszke magyar gyökereire, futballcipőjének sarkára nem csak a német és a francia trikolort hímeztette fel, hanem a magyar zászlót is. Imádja magyar nagymamáját, akit szívesen látogat Bökönyben. A Nemzeti Sportnak korábban azt nyilatkozta, örül, hogy sosem kellett játszania a magyar válogatott ellen, mert nagyon nehéz lett volna számára.

Gratulálunk Dzsenifernek példaértékű válogatott pályafutásához!

Marozsán Dzsenifer az Olympique Lyonnais BL portré fotózásán, 2022. szeptember 19-én Lyonban (Fotó: Francesco Scaccianoce - UEFA/UEFA via Getty Images)

Marozsán Dzsenifer az Olympique Lyonnais BL portré fotózásán, 2022. szeptember 19-én Lyonban (Fotó: Francesco Scaccianoce – UEFA/UEFA via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top