Szakított vele a barátnője, erre megölte az exe kutyáját

F.C. | 2024. Szeptember 09.
Agyonütötte baltával az ebet.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen, aki azzal állt bosszút volt barátnőjén, hogy megölte a kutyáját – számolt be az ügyészség.hu.

Másfél évig álltak szerelmi kapcsolatban. A férfi nehezményezte, hogy párja a macskáit, valamint a labrador kutyáját a házban tartja. A 2022 szeptemberében szakított vele a nő, a férfi azonban ezt képtelen volt feldolgozni. Ezután rendszeresen zaklatta exbarátnőjét, egyszer annyira meglökte, hogy a nő az eséskor eltörte a lábát.

A kirúgott férfi – miután továbbra sem tudott beletörődni a szakításba – 2023 januárjában elhatározta, hogy megöli a exe kutyáját. Elment a nő házához, ahol az őt ismerő és benne megbízó négylábút odacsalogatta magához, lefogta és egy csavarhúzóval többször fejbe szúrta, majd egy baltával agyonütötte. A kutya holttestét egy tejesládába rakta. Szándékosan olyan helyen hagyta, hogy egykori barátnője megtalálja.

Az ügyészség a távoltartás hatálya alatt álló férfit állatkínzás és súlyos testi sértés bűntettével, valamint zaklatással vádolta meg és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Amennyiben beismeri a tettét, 3 év börtönt kap.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version