Így fagyaszd le a kenyeret, és sokáig marad friss!

Vad Rózsa | 2025. Január 09.
Így tárold a kenyeret és a zsemlét, hogy a lehető leghosszabb ideig maradjon friss!

Ahhoz, hogy hosszabb ideig maradjon friss a kenyered, kényelmes megoldásnak tűnhet a műanyag zacskó , de sajnos rontja a pékáruk eltarthatóságát. A műanyag tökéletesen szigeteli a nedvességet, ezért a kenyér állaga felpuhul, gyorsul a penészképződés. Sima hűtőszekrénybe tenni sem érdemes a kenyeret, mert bár az alacsony hőmérséklet elősegíti a nedvesség elvesztését, a kenyér

hidegen gyorsabban szárad ki, elvesztve ízét is.

Ha szeretnéd, hogy a kenyér minél tovább friss maradjon, használj természetes tárolási módokat. A kenyérrács egy vászon- vagy pamutzacskó, esetleg a kenyér tiszta konyharuhával való letakarása is segíthet a szellőzésben, frissen tartásában.

Hogyan kell lefagyasztani a kenyeret?

Lefagyaszthatod a péksüteményeket, de ne túl hosszú időre. Kenyér a fagyasztóban körülbelül három hónapig tárolható. A kenyér kiolvasztásának legjobb módja, ha szobahőmérsékleten hagyjuk. Ezután pedig néhány percig sütőbe téve ismét élvezhetjük mindennapi kenyerünk frissességét és ropogósságát.

Exit mobile version