Kucsera Gábor bízik a magyar válogatottban: “Ha tehermentesen játszanak, akkor ez a csapat csodákat művelhet”

Fecske Bettina | 2024. Június 13.
Kucsera Gábor nem csak a kajakozásért van oda, a focit is imádja. Véleménye szerint van esélye a magyaroknak az Eb-n, ha fejben végig erősek tudnak maradni. A világbajnok sportoló azt is elárulta, hogy ki a kedvenc játékosa.

Június 14-én kezdetét veszi a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyet a focirajongó Kucsera Gábor is igyekszik majd végig követni. Ez nem csoda, hiszen a világbajnok magyar kajakozó már gyerekkorában belekóstolt abba, hogy milyen érzés is lehet focistának lenni. Elmondása alapján gyerekként körülbelül másfél hónapon át játszott a Ferencvárosi Torna Club csapatában. 

Kucsera Gábor (Fotó: Trenka Attila)

A meccsnézés jó hangulatot teremt

A sportolónak közel sem lesz egyszerű dolga, ha követni szeretné a mérkőzések eredményét, ugyanis az Eb alatt éppen a kütyü- és telefonmentes gyerektáborában fog tartózkodni, ahol a nevéből adódóan sem televízió, sem pedig más telefonos eszköz nem lesz elérhető. A kajakosnak az a célja a táborral, hogy megmutassa a kis lurkóknak, miszerint nemcsak az internet világában vannak lehetőségek, hanem a természetben is.

Habár eredetileg úgy volt, hogy én is kiutazom majd Németországba egy-egy meccsre, a táboroztatás miatt végül itthon maradok. Bár tudom, hogy egy kütyü- és telefonmentes gyerektáborban leszek, a résztvevő gyerekek már most arra kértek, hogy hadd legyen lehetőségük megnézni a meccseket. Szerintem engedni fogok a kérésüknek, mert egy közös meccsnézés nagyon jó hangulatot teremthet a táborozók között.

 – árulta el lapunknak a kajakos.

Fontos a mentális kiegyensúlyozottság a sikerhez

Gábor azt is megosztotta az nlc-vel, miszerint nagyon bízik abban, hogy jól fog szerepelni a magyar válogatott.  Véleménye szerint rengeteg tehetséges fiatal kapott helyet a csapatban, nem beszélve a csapat vezetőedzőjéről, Marco Rossi-ról sem, aki 2018-ban került a válogatott élére. Mint mondta, Németországot tartja a legnagyobb ellenfélnek, éppen ezért úgy érzi, hogy őket semmiképpen sem szabad majd lebecsülni. Ennek ellenére hisz benne, hogy ha fejben ott lesznek a játékosok, akkor nem történhet semmi baj, hiszen a tehetség ugyanis már adott.

Ha tehermentesen játszanak, akkor ez a csapat csodákat művelhet. Ha élvezettel fogják csinálni, amit csinálnak, akkor menni fog.

– árulta el meglátását az nlc-nek, majd kifejtette azt is, hogy ő maga hogyan kezelte azt a stresszhelyzetet, amibe a sportolók akkor kényszerülnek, amikor azt érzik, hogy valami nagy dolgot várnak tőlük.

„Ez típus és rátermettség kérdése, hogy ki hogyan birkózik meg a nyomással. Ha valaki nem érzi magát elég magabiztosnak egy ilyen helyzetben azok egy coach vagy sportpszichológus segítségét kérhetik. Nekem ezekkel a helyzetekkel sosem volt gondom, mindig is imádtam emberek előtt vagy nálam ügyesebb, idősebb sportolók ellen versenyezni. Engem ez motivált.”  – tisztázta a kajakos, aki még akkor is teljesen ott volt fejben, amikor Szegeden mindenki azt várta tőle, hogy megvédje világbajnoki címét több tízezer ember előtt.

Ők a nagy kedvencek

Kucsera Gábor a magyar szurkolókról is ejtett néhány szót. Példátlannak és eszméletlen jó közösségnek írta le őket, akikre nemcsak egy hazai meccs esetén, hanem még külföldön is lehet számítani. Sokszor ugyanis annyi rajongó érkezik ezekre a meccsekre is, hogy az ember szinte észre sem veszi, hogy nem hazai pályán szurkol. 

„Nálam is mindig nagyon hangos a gólöröm, pláne, ha kint vagyok egy meccsen.” – mondta nevetve a kajakos, akit gyakran nézi kisfiával is a mérkőzéséket.

„Kisfiam is nagy focirajongó, jár fociedzésekre is. Imádja a magyar válogatottat, a kedvence Szoboszlai. Az enyém pedig Dibusz Dénes.”  

Exit mobile version