Foci-Eb: a BKV-megállókban is szurkolhatunk a magyar válogatottnak

F.C. | 2024. Június 14.
Budapestre hozza a futball-Eb hangulatát a Budapesti Közlekedési Központ.

A ma este kezdődő németországi labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott mérkőzéseinek idején az utasok a tömegközlekedési járművek megállóiban várakozva vagy útközben is együtt szurkolhatnak a csapatnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a futballünnephez illő utastájékoztatással készült az Eb-re – olvasható a honlapján -, így a fővárosban közlekedők is figyelemmel kísérhetik, hogyan teljesít a magyar csapat, miközben épp az úti céljuk felé tartanak.

A BKK szurkolóbarát lépésének köszönhetően a magyar mérkőzések idején a közterületi FUTÁR-kijelzőkön élőben lehet követni az eredmény alakulását.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 15 órakor Svájccal, jövő szerdán 18 órai kezdettel Németországgal, majd június 23-án vasárnap 21 órakor Skóciával játszik az Eb-n.

A BKK azt javasolja a közös szurkolói meccsnézésre tartóknak, hogy a helyszíneket a közösségi közlekedési járatokkal, illetve a MOL Bubival közelítsék meg. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is bárki megvásárolhatja az applikáció segítségével.

“Szurkoljunk együtt a válogatottnak: szóljon fővárosszerte – miként az 1-es, a 19-es és a 41-es villamosokon megjelenik majd – hogy Hajrá, magyarok!” – tette közzé a BKK.

Esélylatolgatás

Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközi labdarúgásszakértője szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából.  “Spanyolországban a nagy többség nem ismeri a magyar válogatottat, a közelmúlt eredményeivel viszont tisztában van” – nyilatkozott az MTI-nek a vezető madridi sportnapilap, a Marca rádiójának népszerű Eb-tudósítója, aki elárulta azt is, hogy sztárok nélküli gárdaként tekintenek honfitársai a magyarra.

“Szoboszlai Dominik az, akinek a nevét ismerik a spanyol szurkolók, viszont a szó legszorosabb értelmében, nagybetűs csapatnak tartják a magyar válogatottat, ami véleményem szerint elsősorban Marco Rossi szövetségi kapitány kézzelfogható munkájának köszönhető” – tette hozzá a szakember. “Éppen ezért azt várom, hogy a csoportkörből továbbjutnak a magyarok” – árulta el, viszont – az ellenfél ismerete nélkül – arról már nem akart nyilatkozni, hogy az egyeneses kieséses szakaszban, hogyan alakul majd Szoboszlai Dominikék Európa-bajnoki története.

Kiemelt fotó forrása: bkk.hu

Exit mobile version