nlc.hu
Európa-bajnokság
Ennyit ér Szoboszlai Dominik és a magyar válogatott

Ennyit ér Szoboszlai Dominik és a magyar válogatott

Beárazták a magyar labdarúgó-válogatott tagjait.

Négy nap múlva a magyar futball-válogatott az év legfontosabb tornáján rúgja majd a bőrt. Június 15-én, a németországi Európa-bajnokságon, Kölnben a svájci válogatott ellen lép gyepre a nemzeti 11 Szoboszlai Dominik vezetésével. Bár a csoportunkban ott van Skócia és a házigazda, Németország is, a magyar válogatott szövetségei kapitánya, Marco Rossi azt ígérte, hogy csapata az utolsó pillanatig küzdeni fog. Ugyan topligában futballozó játékosunk kevés van, ennek ellenére a sportelemzők szerint Magyarországnak 59,3 százalék esélye van arra, hogy a legjobb 8 közé focizza magát – hangzott el a Fókusz riportjában.

“Most 160-170 millió euró között van a csapat összértéke, ami annyiból érdekes, ha már Eb előtt állunk, hogy mindenki egyértelmű továbbjutást vár ebből a csoportból, ha másképp nem, akár a 3. helyen is. De azt el kell mondani,hogy az összes többi csoportellenfelünknek nagyobb az értéke és az összes csapatban több Top5-bajnokságban játszó labdarúgó van, mint a magyar válogatottban” – mutatott rá Hrutka János, a Sport TV és az RTL szakértője.

 

A magyar válogatott értékének nagy százalékát a Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik adja. Az értéke 75 millió euró, azaz mintegy 30 milliárd forint. A magyar válogatott csapatkapitánya az Eb-n résztvevő 24 ország teljes keretét tekintve a 20. legértékesebb játékos.

2018-ban, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány lett, a magyar válogatott játékosok összértéke 85,87 millió euró volt. Ez azóta majdnem a kétszeresére emelkedett. A magyar válogatott 2021-ben lépte át története alatt először a 100 millió eurót. Azóta több labdarúgónk ára is óriásit emelkedett. 

Arra vonatkozóan, hogy miből áll össze egy focista értéke, Hrutka János a következőket árulta el: “A játékos teljesítménye, statisztikája. Most már rengeteg paraméter és adat áll az elemzők rendelkezésére, ezek összevetéséből jön ki egy ár, amit befolyásol a játékos életkora és a szerződéséből hátralévő időszak, valamint a játékos korábbi sérülései is.”

foci Eb

Így fogadták a magyar válogatottat a csapat szálláshelyén, a németországi Weiler-Simmerbergben – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Amúgy a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott hétfő este már megérkezett dél-bajorországi bázisára, Weiler-Simmerbergbe. Az MTI tudósítása szerint a helyiek rendkívül büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú településen szállt meg, amely festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekszik alig 25 kilométerre a Boden-tótól. A falu egyes házait magyar zászlóval is feldíszítették a német mellett, a szálloda pedig a honlapján szintén büszkén hirdeti, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál. A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, 4 nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top