nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: falunapi fiesztához hasonlított a magyar válogatott első nyilvános edzése Németországban

Foci-Eb: falunapi fiesztához hasonlított a magyar válogatott első nyilvános edzése Németországban

Több mint félezer néző előtt treníroztak.

A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben – számolt be az MTI helyszíni tudósítója.

Szoboszlaiék első nyilvános edzése Németországban - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlaiék első nyilvános edzése Németországban – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Már 60 perccel a 18 órára kiírt tréning kezdete előtt megtelt a 6500 lakosú település pályája, ahova 600 szerencsés léphetett be, a helyiek 450 jegyet kaptak, 150-et pedig a magyar szövetség osztott szét.

Nagyon sokan – még a németek is – magyar mezben, sállal a nyakukban vagy sapkában érkeztek kortól, nemtől függetlenül.

Amolyan falunapi fesztiválhangulat lengte körül az eseményt, amelyen közvetlenül a játéktér mellett sült krumplit és frissen sült bajor kolbászt árultak 3, illetve 4 euróért. A sör pedig egyenesen a hetedosztályú klub tőszomszédságában lévő sörfőzdéből érkezett.

A lövéseknél minden egyes gólt ovációval díjazott a közönség, Szoboszlai találatai pedig különösen nagy tetszést váltottak ki.

Aláírások, szelfik a magyar focistákkal - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Aláírások, szelfik a magyar focistákkal – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A valamivel több mint egyórás tréning végén jött az, amire a szurkolók leginkább vártak, ugyanis a pályáról kivezető utat kordonokkal lezárták, a magyar válogatott tagjai pedig ott vonultak ki a helyiek, a szurkolók és a gyerekek rajongása közepette. A futballisták aláírásokat osztogattak, fényképeket készítettek a mintegy 100 méter hosszú szakaszon. A legnagyobb érdeklődés Szoboszlait övezte, aki türelemmel fogadta a lelkes rajongókat.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top