A béke hete

RKB | 2013. December 10.
Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni neked. December második hetében ránk talál a nyugalom, a béke, és talán még a boldogság is. Most van időnk szusszanni egyet az év végi hajtásban. Vagy legalábbis jó esélyünk van ilyen időket találni magunknak.

Boldog, békés… mintha a karácsonyról beszélnénk, pedig két héttel vagyunk karácsony előtt. A bolygók mintha ezen a héten elnyújtanák a pillanatokat, kimerevítenék a képeket, és időt adnának nekünk arra, hogy utolérjük magunkat, sőt talán egy kicsit fel is töltődhetünk a csendben és a nyugalomban. A hét békésnek ígérkezik, de hogy mennyire lesz boldog, az ezúttal csakis rajtunk múlik.

Amikor béke van benned…

Könnyű lenne azt gondolni, hogy amikor béke van bennünk, akkor semmi sincs: megszűnnek a szorító határidők, nem idegeskedik már a főnökünk, nem nyűgösködik a gyerek, a szülői nyomás is enyhül rajtunk, és mindenki békén hagy végre bennünket, mert egyszerűen minden készen van, tökéletes és egész. Erre az állapotra gondolunk gyakran úgy, hogy majd ez lesz a béke. De a valóságban a helyzet egy kicsit más: a béke – éppúgy, mint a boldogság – nem egy állapot, nem egy helyzet, ahova a megfelelő úton egyszer csak eljuthatunk. A belső béke egy képesség. Annak a képessége, hogy a legszorítóbb határidőkkel, a legégetőbb feladatokkal és a legnagyobb elvárásokkal, a legidegesítőbb környezettel is ki tudj békülni. Annak a képessége, hogy a külső körülményeket le tudod választani a belső állapotodtól. Ha ezt meg tudod tenni, szabadon megszülethet benned a béke és a boldogság érzése. Ha pedig ezek megszületnek, akkor csodát láthatsz.

Mint fent, úgy lent…

…ahogy kint, úgy bent – állítja a smaragdtábla, de úgy érzem, itt bizony a szórenden érdemesebb változtatni egy kicsit. Ahogy bent, úgy kint. Hiszen a külső világon nem tudsz változtatni, az elvégzendő feladatok gyakran újratermelődnek, a morcos kollégákkal és a folyton kötözködőkkel, az elvárásokat megfogalmazókkal, a nehézségekkel nem lehet semmit kezdeni. Ezek megváltoztathatatlanoknak tűnnek. Ugyanakkor a bensődben szabad a pálya, úgy formálod a gondolataidat, a döntéseidet, a reakcióidat, ahogyan csak szeretnéd. Ha pedig ezeket megváltoztatod, láss csodát: megváltozik a környezeted is. Ez az a csoda, amelyről az előző bekezdés végén írtam. Ez az a csoda, amelyet akkor tapasztalhatsz meg, ha első lépésben felismered, hogy a külvilág feszültségének nem kell hatnia a belső világodra. Aztán ha a belső békédet, a pozitív gondolatokat megteremted, akkor azok kiáradhatnak belőled, és megváltoztathatják a környezetedet. Először az embereket, a hozzád legközelebb állókat, aztán egyre gyűrűzik tovább a béke, egészen az ismeretlenekig. Egy idő után pedig már a körülmények, a lehetőségek is mind a te békéd és nyugalmad hatása alá kerülnek.

Béketeremtő angyalmeditáció

A fent vázolt folyamat az, amit joggal nevezhetünk csodának, az a gondolkodásmódban (és életmódban) beállt változás, amely csodássá teszi minden napod minden percét. Ebből kaphatsz most ízelítőt a héten, amikor megtapasztalhatod, hogy a belső békéd külső békét is teremt. Érdemes rászánnod minden nap kétszer néhány percet, hogy reggel-este megtapasztald ezt a békét. Hogy ezt hogyan csináld? Igen egyszerűen. Keress egy csendes, nyugodt helyet, hallgass egy kellemes, relaxációs zenét, ha szeretnél, gyújthatsz gyertyát, párologtathatsz illóolajokat is.

Ülj le, hunyd le a szemedet, és jeleníts meg magad előtt néhány egyszerű képet! Lásd, hogy egy gyönyörű tájon sétálsz. Lehet ez egy virágos mező, egy napsütötte tengerpart, egy smaragdzöld domboldal, lehet olyan hely, ahol már jártál és boldog voltál, és lehet olyan is, amely csak a képzeletedben létezik. A lényeg, hogy békésnek lásd ezt a tájat. Sétálgass ezen a békés helyen, ameddig csak jólesik. Ha van bármilyen sérelmed, bármilyen zavaró tényező az életedben, amelyek látszólag elveszik a békédet, akkor vedd elő a szimbólumukat, és add át itt az őrangyalodnak. Láthatod, hogy őrangyalod ragyogó gyógyító fénye feloldja ezt a békétlenséget, meggyógyítja ezt a helyzetet és ismét békéssé változtatja az életedet. Ezután őrangyalod téged is feltölt a béke és a boldogság fényével, majd ha már eleget töltődtél ezektől a képektől, akkor térj vissza a hétköznapok világába: jelenítsd meg magad körül ismét a szobát, ahol vagy, nyújtózz egyet, és lassan nyisd ki a szemed. Ráérsz, nem sietsz, hiszen most érkeztél meg a belső békédbe.

A hét fényszöge: Jupiter–Szaturnusz-trigon

Az idő találkozása a térrel, a nagy szerencse találkozása a sorssal – A péntek hajnalban egzakttá váló Jupiter-Szaturnusz trigon segít nekünk időt és teret teremteni a békére, segít elmélyülnünk az önismeretben, és segít a karácsony előtti lassításban. Könnyen lehet, hogy a jövő hét már pörgősebb lesz, ezért érdemes kihasználni a héten adódó lehetőségeket. Érdemes az elmélyülést és a békét választanunk a felszínesség és a rohanás helyett. Rohanni rengeteg alkalmunk lesz máskor is.

A hét gondolata: „Sok ember arra törekszik, hogy visszafelé élje az életét: előbb sok mindent akar birtokolni, minél több pénzt akar szerezni, hogy aztán többet csinálhassa azt, amit szeretne, és ettől boldog legyen. A dolog pontosan fordítva működik: előbb azzá kell válnod, aki valójában vagy, aztán tenned kell, amit meg kell tenned, hogy szert tehess arra, amire vágysz.” – Margaret Young

Mindent megoldanak a Kosok, megnyugszanak a Halak – heti asztrológiai tendenciák

Nincs lehetetlen a Kosok előtt a héten. Ők lesznek azok, akik azt is megoldják, amit még nem is kellene. A Bikákban kevesebb a lendület és jóval több a stabilitás: őket most nehéz kimozdítani a megszokott gondolatmenetükből. Az Ikrek egyik szeme sír, a másik pedig nevet a héten, hiszen valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezték, hanem sokkal jobban. A Rákok is össze vannak zavarodva, mert egy olyan lehetőséget kapnak, amit nem tudnak sem elfogadni, sem elutasítani. Hogy mit tegyenek? Elsőként tanuljanak meg választani! Az Oroszlánok még több figyelmet és még több szeretetet akarnak. Igen, sokkal többet, mint eddig! A Szüzek most megtapasztalják a könnyed együttműködés szépségét: mindenki remek partner a számukra, még azok is, akik eddig akadályozták őket.

A Mérlegek legfőbb jelmondata: Bátorság! Most sok ismerősük meglepődik az új merészségükön. A Skorpiók végre megtapasztalják az otthon melegének fontosságát. Ők most a legjobb otthonteremtők lehetnek. A Nyilasok ajándékozási és adományozási kedve hatalmas: boldogan adnak ajándékot mindenkinek. A Bakok bölcsességükkel tűnnek ki a héten: ez segít nekik megoldani egy nehéznek induló helyzetet. A Vízöntők szívesen magyaráznak, de arra kell vigyázniuk, hogy csakis olyan témát oktassanak, amihez valóban értenek, ellenkező esetben könnyen elhiteltelenednek. A Halak megérkeznek a lelki béke és a karácsonyi hangulat varázslatos birodalmába. Nekik az ünneplés már ezen a héten elkezdődhet.

A hét könyve

Müller Péter: Férfiélet, női sors
A szerző szerint az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük: a férfilélek katarzisát és a női lélek önmagára ébredését. Sorsunkban és párkapcsolatainkban olyan drámák zajlanak, amelyeket nemigen tapasztaltunk a múltban. Férfinak és nőnek ezért nehéz élni manapság. A férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához. Ehhez az önös énjének össze kell törnie, darabokra. A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és a méltóságát, amit még keresni sem engedélyeztek neki, soha.

Exit mobile version