Úgyis belefogyok? – Felejtsd el!

simon viktória | 2009. Február 10.
Cipő, fehérnemű, szoknya, naci. Kinek az egyik, kinek a másik a szenvedélye, van, aki pedig egyszerűen mindenért odavan, amit magára tud aggatni. Így nem csoda, ha a göncök egyik szekrényt a másik után kerítik hatalmukba, lassan pedig az ágyneműtartóba is cipők telepednek.

Persze ezek csak ruhák, nem kérnek enni – szokták mondani. Azonban ha már annyi kincset cserkésztél be, hogy egy élet is kevés lenne az elhordásukra, ráadásul a legtöbb darabon még büszkén ott fityeg az árcímke, talán ideje taktikát váltani. Tippjeink a megfontolt, tudatos vásárlásra hívják fel a figyelmed, hogy a végén aztán elmondhasd: „Egytől egyig imádom a gönceimet, hisz mindegyik jó vásár volt!”

Mielőtt vadászni indulnál

 

Mielőtt hazavinnél még egy fölösleges darabot

 

Ha nem azt kaptad, amit vártál…

Egyéb alternatívák

 

Ha már nem férsz el tőlük…

Legalább félévente szortírozd a ruháidat! Légy kíméletlen azon darabokkal, melyek nem voltak rajtad az utóbbi egy évben. Nem használt ruháidat soha ne dobd ki, inkább ajándékozd el! Biztosan van olyan ismerősöd, rokonod, szomszédod, aki szívesen elfogadná! Ha bizonytalan vagy, óvatosan kérdezz rá. Az is jó ötlet, ha beleteszed egy ruhagyűjtő konténerbe:
Pestmegye.voroskereszt.hu, vagy eljuttatod egy segélyszervezetnek. Ha vidéken élsz, talán a legegyszerűbb, ha a helyi önkormányzattól érdeklődsz, ők ugyanis általában összegyűjtik a kapott ruhákat, és eljuttatják a rászoruló családoknak.

Exit mobile version