Fodrásznő segítette világra a kisbabát

nlc | 2010. Június 04.
Hírsztár sorozatunk e heti hőse egy kőbányai fodrásznő, Zsuzsa, aki ismeretlenül segített egyik nőtársán: levezette egy kínai asszony szülését. Zsuzsa lélekjelenlétének és segítő szándékának köszönhetően az asszony és a kisbabája is makkegészséges.

Gyerekzsivajtól hangos a kőbányai panelház. A picit szegényes, frissen felmosott folyosón aprócska kislány szaladgál, lábán lötyög a papucs. Ő nem tudja, még nem is értheti, hogy pár ajtóval arrébb valóságos csoda történt a közelmúltban: egy másik kisgyerek életét megmentette egy csupa szív asszony. Bauer Zsuzsa, a helyi fodrásznő három gyereket nevelt fel tisztességben, férjével, a patkányirtóként dolgozó Magyar Lajossal csendben élték az egyszerű, hétköznapi emberek életét, a sztárság vagy a sztárok élete messze elkerülte őket. Eddig. Egyik este ugyanis fura hangokra lett figyelmes a férj. A jajgatások, a kiáltozások a szomszédból jöttek, egyre erősebben. A férfi átrohant a szomszédba, hogy megnézze, mi történik, és elképedve látta, hogy a szomszédban lakó állapotos kínai nőnél megindult a szülés. Lajos próbált beszélni a láthatóan nagy fájdalmakkal küszködő asszonyhoz, de a nő nem beszélt egy szót sem magyarul. József kétségbeesésében szólongatni kezdte a feleségét – „gyere, Zsuzsi, azonnal, itt szül a kínai csaj” –, majd hívta a mentőket.

 

 Korábbi Hírsztárunk

„Csinálj már valamit!” – kiáltotta oda a feleségének, aki egy szál pólóban, bugyiban és papucsban rohant nőtársa segítségére. Ösztönösen cselekedett, hiszen nem végzett egészségügyi iskolát. Előjöttek három szülésének emlékei, és kezét vezette a jó szándék, hogy valahogyan segítsen az előtte fekvő, a fájdalomtól eltorzult arccal ordító nőn, aki még azt sem értette, hogy mit beszélnek hozzá. A kisbaba feje pillanatok alatt megjelent, Zsuzsa azonban nem esett pánikba, burkot repesztett, ruhacsipesszel elzárta a köldökzsinórt, és letisztította az újszülöttet. Ezután becsavarta egy tiszta ágyneműbe. A kisbaba felsírt, makkegészséges, a mentősöknek a kivérzett kismamát kellett ellátniuk. Ám abban mindenki egyetért, hogy ha Zsuzsa nem lett volna ott,  és nem segített volna, akár tragédia is történhetett volna…

A kínai asszonyt azóta kiengedték a kórházból, és már azt a szót is megtanulta magyarul, hogy „köszönöm”. Zsuzsa pedig többször meglátogatta a kismamát és a babát is. A bátor, belevaló fodrásznő számára azért is nagy élmény volt a szülés, hiszen saját, Spanyolországban élő unokája születésénél nem lehetett jelen. A sors, noha kicsit ijesztő módon, de azért kárpótolta. És most már Zsuzsa maga is azon hírességek közé tartozik, akikről eddig olvasott, hiszen valóságos sztárként emlegetik a segítőkész fodrásznőt Kőbányán, hírneve legendaként kering. És sok valódi sztárral ellentétben Zsuzsa rá is szolgált a hírnévre!

Exit mobile version