Aktuális

Életeket ment a jóképű őrangyal

Hírsztár rovatunk e heti hőse Siklósi Gábor, a jóképű mentősfiú, aki a legextrémebb helyzetekben segít, és őrangyalként jár-kel szerte a világban.

Életeket ment a jóképű őrangyal!Siklósi Gábor jóképű, tele van energiával, ráadásul főállású mentőangyal is. Tizenegy éve dolgozik mentősként, és soha, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy másik szakmát válasszon. Hiába a rossz fizetés, hiába a rengeteg munka és alázat, Gábor élvezi és szereti a munkáját. A fiatalembernek a legnagyobb jutalom, ha mosolygó és egészséges embereket lát maga körül.

– Az édesapám is mentős volt, és egyhez ragaszkodott csupán velem kapcsolatban: nehogy én is ezt a szakmát válasszam… – kezdte a Nők Lapja Cafénak Siklósi Gábor.
A fekete hajú sármőr azonban nem hallgatott az apai figyelmeztetésre, a középiskola elvégzése után ő is mentősnek állt.
– Beleszerettem ebbe a szakmába, és azóta is tart ez az érzés. Azt gondolom, én mentősnek születtem, hiszen folyamatosan olyan helyzetekbe botlok, hogy mentenem kell. Volt olyan, hogy az utcán lettek rosszul, én éppen civilben jártam arra, és megmentettem az illetőt. A legemlékezetesebb az az eset, ami három esztendeje volt. Kapott a mentőszolgálat egy segélyhívást, hogy egy kislány életveszélyes állapotban van. Nem volt szabad mentő, mi a kollégámmal szolgálaton kívül voltunk, amikor szóltak, hogy nem tudunk-e segíteni. Nem volt kérdés, a kollégámmal azonnal motorra pattantunk, és odarobogtunk. Mentőfelszerelés nélkül, szinte a szabad kezünkkel mentettük meg a kis Aliz életét. A kislány szívritmuszavar miatt lett rosszul, a klinikai halál állapotából hoztuk őt vissza – mesélte a hős mentős, akit az eset után alaposan felkapott a média, interjúkra, fotózásokra hívták, sőt egy sorozatban is kapott egy nyúlfarknyi szerepet. Ám ez neki nem jutalom, nem érdekli különösebben a sztárság.

– Lehet engem sztárolni, de nem az a lényeg, hogy mit írnak rólam. Én annak örülök, ha megmenthetek néhány újabb életet. Ezért is utazom sokat a világban, hogy minél több helyen segíthessek. Jártam már a Gázai övezetben és Haitin is, most pedig Afganisztánba megyek. Haiti döbbenetes élmény volt. Nagyon sok szenvedést láttunk, sok gyereket húztunk ki a romok alól. Minden egyes megmentett életért hálát adtam a jó Istennek. Ahogyan azt itthon is teszem…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top