Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. Augusztus 10.
Bereznay Tamás, a MÁTYÁS PINCE séfje külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

Tepertőkrém

Hozzávalók:

A tepertőt ledaráljuk. A csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük. Leginkább fehér kenyeret és hordós savanyúságokat (gyöngyhagyma, uborka, almapaprika) ajánlok mellé.

Kolbászkrém

Hozzávalók:

A kolbász héját lehúzzuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha előtte forró vizet folyatunk rá pár másodpercig. Ezután a kolbászt vagy ledaráljuk, vagy késsel összevágjuk. Összekeverjük a tejföllel, a vajjal, és ha úgy gondoljuk, ízesíthetjük sóval és törött borssal. Többet is elkészíthetünk belőle, mert a hűtőben nagyon sokáig eláll, úgy, mint a tepertőkrém.

Zöldfűszeres kecskesajtkrém

Hozzávalók:

A kecskesajtot a vajjal és a sajtkrémmel simára keverjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a zöld borsot durvára törjük. Hozzáadjuk a sajthoz és alaposan összekeverjük. Leginkább rozsos kenyérre kenve fogyasszuk. Ne felejtsük el mellőle a friss retket, paradicsomot, újhagymát vagy paprikát!

Exit mobile version