Hozzávalók:
- 40 dkg tepertő
- 2 db csemegeuborka
- 5 dkg vaj
- 1 ek. mustár
- só, fekete bors
- 1 kisebb fej vöröshagyma
A tepertőt ledaráljuk. A csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük. Leginkább fehér kenyeret és hordós savanyúságokat (gyöngyhagyma, uborka, almapaprika) ajánlok mellé.
Hozzávalók:
- 2 szál puhább házi kolbász (30-35 dkg)
- 10 dkg vaj
- 2 ek. tejföl
- só, fekete bors
A kolbász héját lehúzzuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha előtte forró vizet folyatunk rá pár másodpercig. Ezután a kolbászt vagy ledaráljuk, vagy késsel összevágjuk. Összekeverjük a tejföllel, a vajjal, és ha úgy gondoljuk, ízesíthetjük sóval és törött borssal. Többet is elkészíthetünk belőle, mert a hűtőben nagyon sokáig eláll, úgy, mint a tepertőkrém.
Hozzávalók:
- 25 dkg krémes kecskesajt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg Medve sajtkrém
- 3-3 szál tárkony
- kapor, petrezselyem, fél csokor snidling
- 4-5 szem zöld bors
A kecskesajtot a vajjal és a sajtkrémmel simára keverjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a zöld borsot durvára törjük. Hozzáadjuk a sajthoz és alaposan összekeverjük. Leginkább rozsos kenyérre kenve fogyasszuk. Ne felejtsük el mellőle a friss retket, paradicsomot, újhagymát vagy paprikát!