Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. Augusztus 24.
Bereznay Tamás a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke. Külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

Szederleves

Hozzávalók:

A hozzávalókat összekeverjük, és megvárjuk, míg a cukor kissé megolvad, a gyümölcs levet ereszt. Ezután turmixoljuk, majd apró lyukú szűrőn átszűrjük, vízzel kissé hígítjuk. Betétként fagylaltot vagy kétszersültet tehetünk bele.

 
 
 
 
Paradicsomleves szardellával

Hozzávalók:

A paradicsomot megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, az oregánó leveleit lecsipkedjük. Hozzáadjuk az olajat, 8 szardellát, kevés fehér borsot és tengeri sót, majd az egészet egy tálban összekeverjük. A hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés jeges vízzel hígíthatjuk. Paradicsomos, olívaolajas, szardellás, bazsalikomos pirított bagettet kínáljunk mellé.

Kovászosuborka-leves

Hozzávalók:

A kovászos uborkából két szálat metéltre vágunk, és félretesszük a hűtőbe. A többit, a kígyóuborkát, valamint a kenyeret kockára vágjuk. Ezeket a kaporral és az uborka levével leturmixoljuk. Ha túl sósnak éreznénk az uborka levét, fele mennyiségű vízzel hígítjuk. Fogyasztás előtt jól hűtsük le! Tálaláskor beletesszük az uborkametéltet, és megszórjuk reszelt tormával.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

 

Exit mobile version