Mégsem vagyunk annyira jó vendéglátók

nlc | 2013. Március 28.
Az oroszok a legbarátságtalanabbak a turistákhoz, és mi sem vagyunk sokkal kedvesebbek egy friss nemzetközi felmérés szerint. Sajnos…

Pedig mi magyarok annyira büszkék vagyunk, hogy jól bánunk az idetévedő turistákkal: finom magyar ételekkel tömjük őket, a magyar tüzes pálinkával pedig mindig nagy hatást lehet elérni a külföldiek körében.

forrás: Washington Post

A Világgazdasági Fórum készített egy összesítést: 140 országot listáztak aszerint, hogy mennyire várják tárt karokkal a turistákat, mennyi látványosságuk van, mennyi szállásuk, turistasegítő „eszközük”, és még több száz internetes oldal fórumozójának véleményét is figyelembe vették.

Bolívia, Venezuela és Oroszország vezeti a legbarátságtalanabbak listáját. A nyolcadik helyen a szomszédaink , a szlovákok állnak a 140 országból, de sajnos mi sem vagyunk sokkal kedvesebbek a turistákhoz a felmérés szerint. A térképen minél sötétebb rózsaszín az ország, annál rosszabb. A sötétkék pedig a legbarátságosabbakat jelzi.

Izland, Új-Zéland és Marokkó lettek a legturistabarátabb országok. Európában még Portugália, Írország és Ausztria remekelt.

Nekünk a besorolásunk kicsit rosszul esik, hiszen azért annyi szép dolog van itthon is, és igenis vannak kedves emberek!

Az eredeti térképet itt nézheted meg!

Exit mobile version