Kánikulateszt: beérik már kovászos uborka?

Strommer Nóra | 2014. Május 22.
Nagy hőségben is lehet jó dolgokat csinálni, például fagyizni, dögleni vagy kovászos uborkát gyártani. Mi az utóbbit választottuk, így most ott várják az uborkák a párkányon, hogy elkezdjenek rajtuk dolgozni a tejsavbaktériumok.

Hogy ne csak sírjunk a májusi kánikula miatt egész héten, de örülni is legyen minek, odaraktunk egy kis adag kovászos uborkát a szerkesztőség ablakába, ahová egész délután tűz a nap. A kezünk most jó kapros-fokhagymás illatú, és még nem múlt el az émelygés a forró sós víz kóstolgatása után, de ha minden jól alakul, hétfőn a saját kovászos uborkánkat esszük az ebéd mellé.

 
 

Azóta már az ablakon kívül, a párkányon hevül az üveg, csak a benti oldalon könnyebb volt lefotózni. Az éjszakai hűvöstől kicsit féltjük, de azt jósolják, hogy hajnalonként is lesz 15 fok, és ez pont az a minimum, amire a tejsavbaktériumoknak szükségük van. Bízunk benne, hogy kovászosuborka-lé helyett nem alkohol fog benne erjedni hétfőre. Ha sikerül, mindenképp beszámolunk róla. Ha nem, mélyen hallgatni fogunk.

Ha valaki kedvet kapott, itt egy bevált receptünk!

Exit mobile version