Te tudod, milyen jogaid vannak?

Iván Viktória | 2015. Március 02.
Tudod, mi a teendő, ha túlzó helyszíni bírságot kapsz? Tudod, milyen kérdésekre tagadhatod meg a választ egy állásinterjún? Tudod, hány bevándorló él Magyarországon? – ezekre és még sok hasonlóan fontos, mindennapjainkat érintő társadalmi és emberi jogi kérdésre ad választ egy március 2-án induló kampány.

Egyszerűen megfogalmazott mondatokkal, karikatúrákkal illusztrálva tájékoztat a Tudtad-e? kampány aktuális, fontos társadalmi témákról, jogi szabályozásról és annak következményeiről. A projektben részt vevő közel harminc emberi jogi civil szervezet célja, hogy érthetőbbé és a mindennapi tudás részévé tegyen olyan témákat, melyekkel az emberek hétköznap találkozhatnak: menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, illetve a szexuális kisebbségek ügye.

A Tudtad-e? figyelemfelhívó és ismeretterjesztő kampány hétfőn indul. 20 munkanapon át 20 egyszerű és közérthető mondat és hozzájuk kapcsolódva egy-egy Merényi Dániel (grafitember) által készített illusztráció igazít el a kérdésekben, kiegészülve egy háttéranyaggal, amely alaposabb tájékozódást tesz lehetővé, és bepillantást enged a témához kapcsolódó civil szervezetek munkájába. A csatlakozó civil szervezetek a mindennapi élet szinte minden területét lefedik, így garantált, hogy 20 nap múlva már tisztábban fogunk látni, akár női érdekekről, szegénységről vagy lakhatásról van szó.

Exit mobile version