Az egyik Pest megyei közétkeztetőcég több konyháján is ellenőrzést tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A vállalkozás egyik konyhájában több mázsa lejárt és jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert találtak. A hatóság a 240 kilogramm mennyiségű lejárt fogyaszthatóságú élelmiszer között 80 kilónyi húst és húskészítményt foglalt le.
Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A közétkeztetőcég konyhájában a falak csempehiányosak, az ajtók és tárolószekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban a padlón tárolták az élelmiszereket.
A cég több százezer forintos bírságra számíthat.
További közétkeztetés témájú cikkek az NLCafén
- Egyre gyakoribbak a botrányok a közétkeztetésben
- Iskolai közétkeztetés: nincs só, tejet cukor nélkül kaphatnak a gyerekek
- A menzareform az iskolai, óvodai közétkeztetésben
- Nincs könnyű dolguk a közétkeztetésben dolgozóknak sem
Forrás: NÉBIH