Black Friday 2015: így spórolhatsz a fekete pénteken

nlc | 2015. November 20.
Bár a Black Friday elsősorban a tengerentúlon hódit, már Magyarországra is begyűrűzött, úgyhogy akár te is spórolhatsz, ha november végén vásárolsz.

Az Egyesült Államokban a hálaadást követő első péntek hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, ez a Black Friday, azaz a fekete péntek. Ilyenkor országszerte ellepik az emberek a boltokat, hogy akciósan vásárolhassanak. Sokan még szabadságot is kivesznek, hogy letáborozhassanak a boltok bejáratánál órákkal a nyitás előtt. Bár a Black Friday nálunk azért nem ekkora esemény, egyre több bolt tart ilyenkor Magyarországon is jelentős akciókat.

Az online boltokban ez különösen elterjedt, főleg műszaki cikkeket lehet nálunk is olcsóbban beszerezni a Black Friday-n. Sok online akció már éjfélkor indul, azonban ilyenkor nem olyan egyszerű online vásárolni, mint ahogy megszoktuk, mert a rengeteg érdeklődő miatt előtt-útóbb általában összeomlik a rendszer, vagy ha ez nem történik meg, hamar elfogynak az akciós termékek, úgyhogy sok türelem és némi szerencse is szükségeltetik, ahhoz, hogy sikerrel járjunk. Ha összejön a dolog, akkor viszont sokat spórolhatunk. Érdemes arra is figyelni, hogy nem minden üzlet tartja a pontos dátumot, úgyhogy november végén, ha szemfülesek vagyunk több, a Black Friday-hoz kapcsolódó akcióra is bukkanhatunk, amik nem feltétlenül pénteken, vagy nem pont azon a pénteken vannak.

Idén ráadásul kétszer is tartanak ilyen akciós napokat, vannak üzleteket, amelyek november 20-én, mások a hagyományos november 27-én indítják a leárazásokat.

Exit mobile version