Szeptembertől Hatvanban, Kisvárdán és Sümegen is lehetnek főiskolai, egyetemi szakok

nlc | 2015. December 30.
Vidéki kisvárosokban indulhatnak felsőoktatási képzések, később pedig újabb és újabb karokon tanulhatnak a diákok a helyi igényeknek megfelelően.

Egyelőre Hatvanban, Kisvárdán és Sümegen lesznek felsőoktatási képzések, de más városok is szóba jöhetnek a jövőben – írja a Magyar Idők. Hatvanban nemzetközi gazdálkodás alapképzést indít a Budapesti Gazdasági Főiskola, valamint ápolás és betegellátás alapszakot a Semmelweis Egyetem. Kisvárdán a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem indít képzéseket, az előbbi agrármérnöki és turizmus-vendéglátás, míg az utóbbi programozó-informatikus szakot hirdet meg jövőre. Sümegen a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola gazdálkodási menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus és vendéglátás alapszakot, illetve egészségügyi szakápolói képzést indít.

Egyre több lehet 

A közösségi felsőoktatási képzési központok nem egy új intézménytípus, hanem egy olyan szervezet, amely egy vagy több felsőoktatási intézmény képzéseinek biztosítja az infrastrukturális feltételeket a helyi gazdaság igényei alapján – írta a lap. A központok fenntartói a helyi önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek vagy akár az egyházak is lehetnek. A 2017-es évben újabb kfkk.-k megnyitását tervezik Ózdon, Békéscsabán, Sátoraljaújhelyen és Salgótarjánban. Salgótarjánban informatikus, műszaki, valamint egészségügyi képzések indulhatnak az Óbudai és a Semmelweis Egyetem közreműködésével, míg Sátoraljaújhelyen a Miskolci Egyetem indíthat gépészmérnöki és ápolás-betegellátás szakokat.

Még több a felsőoktatásról: 

Exit mobile version