Hosszú Katinka-ügy: lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya

nlc | 2016. Január 07.
Lemondott tisztségéről csütörtökön Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Azt egyelőre nem tudni, lemondása közvetlen kapcsolatban áll-e Hosszú Katinka kritikáival vagy az úszóbajnokkal fennálló viszony elmérgesedésével.

Hosszú Katinka tegnap összetépte az úszószövetség szerződését a sajtótájékoztatóján, és kijelentette: magyar színekben, de lényegében teljesen egyedül fog készülni a versenyekre. A Magyar Úszószövetség a 12 milliós támogatói szerződését továbbra is a 2017-es budapesti vb népszerűsítéséhez kötné, de ő nem kér pénzt, az maradjon a szövetségnél, és biztosítsák belőle a megfelelő feltételeket – mondta Hosszú Katinka, aki azóta is állja a sarat.

Kiss László akkor a sajtótájékoztató után azt mondta, nem érti, mi a probléma, de minden támogatást megadnak, csak beszélniük kéne a versenyzővel. Arra a kérdésre azonban, hogy előfordulhat-e, hogy Katinka ne kapjon a szövetségtől engedélyt az olimpiai indulásra, azt válaszolta, hogy “én azt honnan tudhatnám”.

Frissítés: Gyárfás Tamás megszólalt az ügyben.

Tizenkét perccel ezelőtt hívott fel Kiss László, és közölte, hogy lemond. Őszintén elmondta, hogy előttem már egy emberrel beszélt: az MTI munkatársával, akinek a bejelentést megtette. Arra a kérdésre, hogy miért nem engem hívott először, azt felelte: attól tartott, hogy netán meggyőzöm – márpedig neki ebből elege van. Fájdalmas, keserű volt a hangja” – nyilatkozta Gyárfás Tamás.
A szövetség elnöke Kiss Lászlónak elmondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe. Szükség van rá, nem fordíthat azoknak hátat, akikhez tartozik.

Arra a kérdésre, hogy panaszkodott-e Kiss László Hosszú Katinkára, Gyárfás Tamás azt mondta: szerdán Hosszú Katinka úgy fejezte be a sajtótájékoztatóját, hogy a részéről lezárta a kritikai megnyilatkozásokat, “és ezt én is követni kívánom. Kizárólag a megoldás foglalkoztat, reggel úgy ébredtem, hogy a vitákból elég, azonnal hívtam is Katinkát, hogy keressük a megoldást, akkor nem értem el. Változatlanul eltökélt vagyok, hogy összhangba kerüljünk vele”.

A megoldásra vonatkozó felvetésre az elnök kijelentette: “Immár két embert kell úgymond visszahódítanunk, hívom Katinkát és hívom Kiss Lászlót, mindkettőre szükség van. Tehát nem vagy Katinkára vagy Kiss Lászlóra, hanem Katinkára és Kiss Lászlóra.”

Exit mobile version