A magyar női kerekesszékes vívóválogatott nyerte az egri világkupát

nlc | 2016. Február 14.
Az erős kínai tőrcsapatot verték meg a magyar lányok, így megnyerték a világkupát.

A vasárnapi fináléban bravúros vívással győzte le a magyar csapat a kínai ellenfelet. Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Jurák Andrea, Krajnyák Zsuzsanna hazai pályán, az Egerben megrendezett IWAS Kerekesszékes Vívó Világkupán 45-42-re győzött a döntőben, ezzel pedig megszerezték az aranyérmet.

A vasárnapi zárónapon a Gergely István, Horváth Gábor, Mató Gyula, Süle József összetételű férfi párbajtőrcsapat a hetedik helyen végzett.

A hazai vívók két éremmel zárták az egri vk-t: a női tőrcsapat diadala előtt, pénteken Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet szerzett tőrben. Szekeres Pál szövetségi kapitány sikeresnek nevezte a négy napig tartó versenyt, bár érmek tekintetében többet várt, de a mostani eredménnyel kiegyezne a riói paralimpián is. “A férfiak mezőnyében sajnos többen sérülés miatt nem tudtak jobb helyezést elérni, Osváth Richárd műtét után, Tarjányi István törött lábbal immáron B kategóriában versenyzett, de Gerencsér Ferenc például meglepetésre tőrben táblára került. Mató Gyula és a férfi párbajtőr csapat jól vívott, az Európa-bajnokságra még erősebb férfi csapatot szeretnénk vinni” – mondta Szekeres Pál.  “A nőknél egyéniben gyengébb teljesítményt láttunk, kivéve Krajnyák Zsuzsa bronzérmet jelentő vívását, de csapatban látszott rajtuk, hogy nyerni akarnak” tette hozzá.
 

Exit mobile version