Kétszázezres borravalót kapott a fiatal pincérlány

nlc | 2016. Április 18.
A legtöbben azért dolgoznak gimnazistaként, hogy félretegyenek az egyetemre. Így volt ezzel a 18 éves érettségiző pincérlány is, akinek egy meglepően nagylelkű borravaló segít majd a továbbtanulásban.

 Alesha Palmer, a texasi Kemp városában dolgozik pincérnőként egy olasz étteremben. A lányt egy hónap választja el az érettségitől, ami után cukrásznak szeretne továbbtanulni, és nyitni egy saját üzletet. 

 De jelenleg az iskola mellett 30 órában dolgozik, hogy spóroljon a továbbtanulásra. Alig egy hónapja dolgozott az étteremben, mikor egy laza estén, amikor mindössze két asztala volt, váratlan dolog történt. 

Az egyedül vacsorázó férfi vendége fizetéskor egy kicsit tovább beszélgetett az étterem tulajával, mint az lenni szokott. A pincérlány megijedt, hogy valami panasz érkezett rá, ezért miután a férfi távozott, megkérdezte a tulajt, valami gond van-e. Ekkor tudta meg, hogy a férfi 1000 dolláros, azaz 260 ezer forintos borravalót hagyott neki! Mondván, hogy segítse a továbbtanulását.

A lány még napokkal később is sokkosan mesélte a történetet, és a távolból köszöni a férfinak a nagylelkű adományt.

Az étterem tulaját megkérdezték, mi volt az eddigi legnagyobb borravaló, amit látott: azt felelte, a legközelebbi, ami ehhez állt, 100 dollár (26 ezer forint) volt.

Forrás: Daily Mail

Exit mobile version