Fogságban szült az elrabolt újságírónő, sikerült megszöknie

nlc | 2016. Szeptember 29.
Sikerült Törökországba szöknie kisbabájával együtt egy német nőnek, akit tavaly raboltak el Szíriában. Az újságírónő fogsága alatt megszülte gyermekét, baba és mama jól vannak – közölte a német külügyminisztérium.

“A német nő és csecsemője, aki a fogságban született, a körülményekhez képest jó állapotban van” – írta a külügyi tárca. Most a német konzulátus és a német szövetségi rendőrség tagjai vigyáznak rájuk Törökországban. A Bild szerint a nő szabadúszó újságíróként dolgozott Szíriában, a müncheni Süddeutsche Zeitungnak és a hamburgi központú NDR rádiónak. A külügyminisztérium szóvivője nem árult el további részleteket az ügyről.

A Reuters hírügynökség ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a Focus nevű német hírmagazin idén februárban beszámolt a történtekről, és megnevezte a 27 éves Janina Findeisent, akinek tudósításait a lap szerint Marie Delhaes álnévvel tették közzé. A Focus szerint az újságírónőt 2015 októberében rabolták el, és kisfiát decemberben szülte. Értesülések szerint az an-Nuszra Front nevű szíriai fegyveres csoport tartotta őt fogva, amely nemrég a Fatah as-Sam Front (JFS) nevet vette fel. A JFS közben egy tweet-üzenetben cáfolta, hogy ők álltak az emberrablás mögött. Sőt, azt állították, hogy valójában ők szabadították ki a nőt és gyermekét egy “kisebb csoport” börtönéből.

Még több emberrablásról: 

Exit mobile version