30 tűzoltó halt meg, amikor összeomlott egy toronyház Teheránban

NLCafé/MTI | 2017. Január 19.
Oltani mentek a toronyház tüzét, de az épület összeomlott, és 30 tűzoltó életét vesztette, további 75 sérült van.

Szörnyű tragédia történt Irán fővárosában, Teheránban, amikor összeomlott egy 17 szintes toronyház. Az 1960-as években emelt épületben tűz ütött ki, amit órák óta oltottak a tűzoltók, amikor az épület ledőlt.

A rendőrség még az összeomlás előtt kiürítette az épületet, kordont vont köré, és nem engedte az üzlettulajdonosoknak és másoknak, hogy visszatérjenek és magukhoz vegyék értéktárgyaikat.

A tévé szerint amikor összeomlott a toronyház, még 38 tűzoltó a lángok megfékezésén munkálkodott, s közülük 30-an lelték halálukat. Mintegy harminc civil és 45 tűzoltó megsérült. A tűz okáról egyelőre nem közöltek információkat.

A Plasco Building nevű emblematikus épületben bevásárlóközpont, kereskedelmi irodák és ruhaboltok működtek. Építtetője egy iráni zsidó üzletember, Habib Elghanian volt, akit egyebek mellett kémkedés vádjával néhány hónappal az 1979-es iszlám forradalom után kivégeztek. A történtek nyomán az országban élő zsidó közösség számos tagja elhagyta Iránt.

Dzsalal Maleki, a tűzoltók szóvivője kijelentette: már több ízben felhívták a hatóságok figyelmét az épület veszélyességére, nem sok eredménnyel.

Exit mobile version