Ocean’s Eleven-t játszott, de csak chipsre volt elég

nlc | 2017. Április 25.
Hat hónap börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve az a férfi, aki elvitt egy adománygyűjtő perselyt a hajdúdorogi görög katolikus székesegyházból, és a benne talált pénzből alkoholt és chipset vásárolt.

A Hajdúböszörményi Járásbíróságon ma tárgyalták R. F. ügyét, aki március harmadikán ellopta a hajdúdorogi székesegyház egyik adománygyűjtő perselyét, amit felfeszített, és a benne talált majdnem háromezer forintot elköltötte.

A tényállás szerint R. F. egy padon ücsörgött, amikor kitalálta, hogyan juthat némi pénzhez. Mivel rendelkezett helyismerettel, tudta, hogy melyik ajtón kell bemenni a székesegyházba, hogy a leghamarabb a persely közelébe kerüljön. Szerencséjére a templomban nem volt senki, de a perselyt ott nem tudta kinyitni, ezért azt magával vitte, majd később felfeszítette. A benne talált 2750 forintnyi aprópénzből sört és bort, a gyerekeinek üdítőt és chipset vásárolt.

A bűncselekményt a székesegyház biztonsági kamerái rögzítették, így jutottak a rendőrök végül a nyomára. A férfi megbánta tettét, amit a bíróság enyhítő körülményként értékelt, ezért hat hónap börtönbüntetésre ítélte két évre felfüggesztve, illetve dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 2750 forint vagyonelkobzásra is ítélte.

Exit mobile version