nlc.hu
Aktuális

Nem járt már busz, ezért loptak egy kocsit

Lekésték az utolsó buszt, ezért loptak egy kocsit, hogy hazajussanak

Egy bátonyterenyei pár szokatlan módját választotta a hazamenetelnek.

Egy 32 éves bátonyterenyei férfi és 31 éves élettársa április 27-én Salgótarján Zagyvapálfalva városrészében töltötte az estét baráti látogatáson. Éjfél közeledett, amikor hazaindultak, de a buszmegállóba érve azzal  szembesültek, hogy lekésték az utolsó helyközi autóbuszjáratot. Mint a police.hu beszámolójából kiderül, már indultak volna vissza az ismerősök lakásához, amikor útközben észrevették, hogy az egyik üzlet parkolójában leállított kombi ajtajában benne felejtették a kulcsot.

autólopás

Az ellopott, de aztán megkerült autó – Forrás: police.hu

A pár kihasználta a lehetőséget: megfújták a kocsit, és azzal indultak haza. Útközben pedig az az ötletük támadt, hogy pénzzé teszik a csomagtérben talált szerszámokat, műszereket, akkumulátorokat, akkumulátortöltőt, mélynyomó hangszórót, elektromos hosszabbítót és egy pár Nike cipőt. Mindezeket a férfi egy zsákba pakolta és magával vitte, miután a kocsit leállították Bátonyterenye egyik mellékutcájában. Másnap a férfi eladta a holmikat, összesen 20 ezer forintot kapott értük. Már éppen ment volna haza, amikor telefonon arról értesült, hogy lebuktak, és az élettársa már a salgótarjáni rendőrségen van, ezért a férfi is feladta magát.

A pár a lopással 500 ezer forintnyi kárt okozott a kocsitulajdonosnak, amely a megtalált autóval és a lefoglalt értékekkel együtt megtérült. A nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétsége miatt hallgatták ki őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top