nlc.hu
Aktuális

Az utas is bent volt az ellopott autóban

Az utassal együtt loptak el egy kocsit a nyolckerben

Egy 14 és egy 15 éves fiú lovasította meg az autót.
lopás

Bizarr autólopásról számolt be honlapján a rendőrség: utast loptak a kocsival együtt a tolvajok. Mint írják, könnyű prédának tűnt a járó motorral hagyott Mazda az üzlet előtt, amikor azonban a tolvajok elhajtottak a lopott gépkocsival, arra nem számítottak, hogy az autó hátsó ülésén egy utas is tartózkodik.

Kérdőre vonta a kocsitolvajokat az utas

Az eset április 5-én történt, amikor a kocsitulajdonos megállt az egyik 8. kerületi üzlet előtt, hogy beugorjon vásárolni. Úgy gondolta, mivel csak pár percet tölt majd el a boltban, és a barátja úgyis a kocsiban maradt, abból nem lehet baj, ha rajta hagyja a gyújtást. Tévedett.

Két fiatalkorú kifigyelte a járó motorral hagyott autót, és kihasználták az alkalmat: bepattantak a kocsiba, és elindultak. A tolvajok a hátsó ülésen lévő férfit észre sem vették mindaddig, amíg az a meglepetésből felocsúdva előre nem hajolt az új sofőrhöz, hogy megkérdezze tőle, mit csinálnak, hova mennek. A két fiatal azonnal kivágta magát, és azt mondták neki, hogy elkérték a kocsit pár körre a nőtől, aki bement a boltba. Persze hamarosan kiderült, hogy ebből semmi sem igaz, ugyanis időközben az autó tulajdonosa felhívta a barátot, hogy kérdőre vonja, hova tűnt az autóval. Ekkor vált világossá, hogy a járművet ellopták.

A kocsi hátsó ülésén utazó férfi ekkor rászólt a tolvajokra, hogy álljanak meg, azonban nem hallgattak rá. Ekkor a sértett megpróbálta megállítani a kocsit úgy, hogy behúzta a kéziféket. Ennek hatására a tolvajok nekihajtottak egy parkoló autónak, majd helyet cseréltek egymással. Ekkor a sértett, bár megtehette volna, mégsem szállt ki, ugyanis az autó tulajdonosa, akivel egész idő alatt telefonon tartotta a kapcsolatot, azt mondta neki, maradjon a gépjárműben, hogy tudják, merre halad a két tolvaj. 

Hajsza a tolvajok után

Az egyik benzinkútnál megálltak, és a két fiatal kiugrott az autóból, majd elszaladtak és berohantak az egyik épületbe. Időközben Lakatos István törzsőrmester, körzeti megbízott és Puskás Zoltán őrmester, járőrparancsnok is odaért a helyszínre és elkezdték keresni a tolvajokat a társasházban, akik a lépcső legtetején, a padlásfeljáró előtt bujkáltak. A rendőrök előállították őket a 8. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol beismerték tettüket. A 14 és a 15 éves fiút lopás vétségének elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség, szabadlábon védekeznek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top