nlc.hu
Aktuális

Iskolai késelés Bőnyben

Megszúrta iskolatársát egy hatodikos kislány Bőnyben, súlyosan megsérült a megkéselt diáklány – frissítve!

Iskolai késelés Győr-Moson-Sopronban.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2024. április 29-én 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés, miszerint a bőnyi Szent István Általános Iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült – számolt be a police.hu. A mentőszolgálat munkatársai a sérült lányt kórházba szállították.

A Telex információ szerint egy hatodikos kislány volt az elkövető, óra közben szívtájékon szúrta osztálytársát. A megsérült lányt mentőhelikopter szállított a győri kórházba életveszélyes állapotban. A portál úgy tudja, az összetűzés két szomszédos településről, Rétalapról átjáró kislány között tört ki. Az iskola vezetése a történtek után arra kérte a szülőket, hogy vigyék haza gyermekeiket, akik közül többen sokkos állapotban vannak. 

A Kisalföld helyszíni tudósítása szerint elkezdték kihallgatni a rendőrök a szemtanú gyerekeket szülői felügyelettel. A családok tanácstalanok, nem értik, hogy történhetett ilyen. Sokan sírnak vagy éppen a kezükbe temetett arccal kuporognak az iskola mellett, a tanárok igyekeznek nekik érzelmi támogatást nyújtani.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esetet büntetőeljárás keretében vizsgálja, a helyszíni intézkedés jelenleg is tart.

Nem ez az első eset, hogy iskolai késelés történt. 2019 végén a fizika-matematika szakos tanárnőjét szúrta meg az egyik diák egy győri iskolában, az egyik órán. A pedagógusnak a hátát és a kezét érték a szúrások. A késelő diákról azt beszélték az iskolában, hogy bár eminens, de voltak furcsa pillanatai, enyhe dühkitörései. Ellene emberölés kísérlete miatt indítottak nyomozást.

UPDATE (12:20)

A tragédia a reggeli tanóra végén történt egy otthonról hozott késsel – mondta el a Kisalföldnek Bőny polgármestere, Szabó Csaba.

A szülőket egy Facebook-csoportban tájékoztatta az iskola vezetősége reggel arról, hogy rendkívül esemény történt, jöjjenek a gyermekekért. Mindent az iskolában kellett hagyniuk a gyerekeknek, a táskáért sem mehettek be.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top