nlc.hu
Kert
Poloska ellen illóolaj

Ki nem állhatják a poloskák ezt az illóolajat

Az egyetlen jó dolog, amit elmondhatunk a poloskákról, hogy nem csípnek. Ettől függetlenül hidegrázást kapunk tőlük, mert csúnyák, büdösek és hangosak is.

Korábban csak az őszi hónapokban mentek az idegeinkre a poloskák, most azonban egyre korábban kezdődik a „szezonjuk”. Ha jót akarsz magadnak, nemcsak lélekben készülsz fel az idei invázióra, hanem felvértezed magad például azzal az illóolajjal, amit legalább annyira utálnak a büdösbogarak, mint amennyire mi őket!

zöld poloska

A poloskák nemcsak a nyitott ablakon át jutnak be a lakásba, hanem a nyílászárók, ablakkeretek melletti repedéseken át is beosonhatnak, de az sem ritka, hogy a friss levegőn szárított ruhákkal együtt hurcoljuk be őket a lakásba.

A kis termetű, ovális alakú betolakodók legtöbbször zöld vagy szürkésbarna színben pompáznak és ha úgy ézrik, hogy veszélybe kerültek, semmihez sem fogható kellemetlen szagot árasztanak. Azon túl, hogy a jelenlétük zavaró az otthonokban, a kerti növényekben is kárt tehetnek.

  • Amikor beszeded a száraz ruhákat, alaposan rázd ki őket, hogy véletlenül se vidd be a ruhákon pihenő büdösbogarakat a lakásba
  • Ha rést vagy repedést találsz az ablakok mellett vagy a küszöbök mentén, szüntesd meg azokat, különben szabad utat kapnak a poloskák az otthonodba
  • Jelentősen javítja az esélyeidet az ízeltlábú betolakodókkal szemben, ha szúnyogháló kerül az ablakra – ezen nemcsak a szúnyogok akadnak fenn, hanem az utálatos poloskák is.

Nyitókép: Getty Images – Grandbrothers

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top