Pénzt hamisított egy szabolcsi pár, egy eladónő buktatta le őket

nlc | 2017. Augusztus 21.
Egy harminc év alatti pár közel egymillió forint értékben gyártott hamis magyar bankjegyeket a saját otthonában. A hamisított pénzzel boltokban, kocsmákban próbáltak fizetni, végül egy eladónő buktatta le őket.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen.

A gyanúsítottak otthonukban hamis magyar bankjegyeket készítettek, a nyomozók később közel egymillió forint értékű hamis pénzt foglaltak le náluk. A leutánzott pénzzel a nő augusztus 18-án először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő viszont rögtön észrevette, hogy az átadott 20 000 forintos bankjegy nem valódi. Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki erre kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről – írja a police.hu.

 

A rendőrök a bejelentést követően a tetteseket Baktalórántházán fogták el. A pár tagjait gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint az elmúlt héten több településen jártak, főként boltokban vagy kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel.  A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

Exit mobile version