nlc.hu
Aktuális

Börtön jár a védettségi igazolvány hamisításáért

5 évet is kaphat, aki védettségi igazolványt hamisít

Vasárnaptól érvényes a kormányrendelet.
védettségi igazolvány

Vasárnaptól 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha valaki védettségi igazolvánnyal kapcsolatos bűntettet követ el – írja a Telex a szombati Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletre hivatkozva.

Aki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendeletben meghatározott hamis közokiratot vagy magánokiratot készít; (…) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot vagy magánokiratot felhasznál; információs rendszerbe adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve bevisz, megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, bűntett miatt 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – áll a kormányrendeletben.

Ugyanígy büntetendőek azok is, akik hamis védettségi igazolványt hoznak forgalomba, vagy azzal kereskednek, illetve a bűncselekményhez szükséges vagy ezt könnyítő jelszót, számítástechnikai programot készít, forgalomba hoz vagy azzal kereskedik.

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha van védettségi igazolványod, ezeket is teheted:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top