Átlagos nyugdíjas az USA legnagyobb tömeggyilkosa

nlc | 2017. Október 02.
Egyre többet lehet már tudni arról a férfiról, aki legalább ötven embert ölt meg az Egyesült Államokban vasárnap éjjel.

A helyi lapoknak köszönhetően egyre többet lehet tudni arról a férfiról, aki az Egyesült Államok történelmének legsúlyosabb tömegmészárlását követte el vasárnap éjjel. A 64 éves Stephen Paddock a Las Vegas-i Mandalay Bay hotel 32. emeletéről nyitott tüzet a város főutcáján zajló countryfesztivál látogatóira. A Las Vegas-i lövöldözésben legalább 50-en vesztették életüket és több százan sebesültek meg. Az elkövetőt a támadás alatt a rendőrök lelőttek.

Stephen Paddock 1953-ban született, több amerikai államban is élt, míg 2016-ban a Las Vegastól negyed órára fekvő kis városba, Mesquite-be nem költözött. A férfi 2017 óta élt együtt egy nyugdíjasoknak épített lakóparkban indonéz származású élettársával, akit már megtaláltak a rendőrök.

A CBS szerint a képen Stephen Paddock látható élettársa, Marilou Danley mellett. A fotó a nő Facebook-oldaláról származik, amelyet nem sokkal a férfi nevének nyilvánosságra hozása után töröltek

Stephen Paddock büntetlen előéletű volt, viszont a Fox úgy tudja, korábban valamiért a rendőrség látóterébe került. A rendőrség kategorikusan kijelentette, hogy Paddock nem volt soha katona, és nem volt tagja fegyveres testületnek vagy szélsőséges csoportnak.

32. emeleti szobájában a rendőrök több sorozatlövő fegyvert találtak, amiből arra következtetnek, hogy nem hirtelen felindulásból kezdte lőni az erkélye alatti tömeget. Stephen Paddock konkrét indítékairól még nem tudni semmit.

Exit mobile version