Halottak napja: tovább tartanak nyitva a temetők, rendkívüli járatokat indít a BKK

Forrás: MTI | 2017. November 01.
Hosszabb nyitva tartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők mindenszentek és halottak napja alkalmából a hét végéig, míg a Budapesti Közlekedési Központ sűrűbben indított és rendkívüli járatokat üzemeltet.

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. által fenntartott temetők – múlt szombat óta – csütörtökig 7 órától 20 óráig tartanak nyitva. Pénteken visszaáll a szokásos, 7 és 17 óra közötti nyitvatartási rend.

Meghosszabbított nyitvatartás a temetőkben

A két leglátogatottabb sírkertben, vagyis a Rákoskeresztúri új köztemetőben és a Farkasréti temetőben világi és ökumenikus megemlékezést tartanak. Az előbbi temető 53-as szóróparcellájában kedden 17.30-kor, az utóbbi sírkertben a Makovecz-ravatalozó előtt szerdán 17.30-kor várják közös imára az emlékezőket a katolikus, az evangélikus és a református egyház képviselői. Emellett szerdán halottak napi egyházi megemlékezést tartanak a XXII. kerületi Angeli úti, a cinkotai, a III. kerületi Tamás utcai, valamint a csepeli és a megyeri temetőben.

A Rákoskeresztúri új köztemető kivételével csütörtökig tilos gépjárművel behajtani a BTI által fenntartott temetőkbe. A Rákoskeresztúri új köztemetőben ugyanakkor keddtől csütörtökig ingyenes a behajtás. Ebben a sírkertben csütörtökig három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést 8 és 17 óra között, igény szerint.

A Fiumei úti sírkert szintén meghosszabbított nyitvatartással fogadja a látogatókat: október 28-31-én és november 3-5-én reggel 7-től 19 óráig, november 1-jén és 2-án pedig 20 óráig várják a megemlékezőket. Ebben az időszakban autóval is be lehet hajtani díjmentesen és időkorlátozás nélkül.

Halottak napja: így változik a közlekedés a köztemetőknél

A sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok a hétvégén, valamint hétfőn, kedden és szerdán a szokásosnál sűrűbben indulnak. Emellett a hétvégén és november 1-jén (szerdán) rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban.

A temetők környékén lévő utakra megállási tilalmat vezetnek be, autóval behajtani pedig csak a Rákoskeresztúri új köztemetőbe lehet majd.

Exit mobile version