Magyar felmenői vannak az új amerikai nagykövetnek

nlc | 2018. Január 18.
Hamarosan új nagykövetet delegálhat az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra. A legnagyobb esélyes David Cornstein, aki magyar felmenőkkel is büszkélkedhet.

Colleen Bell korábbi amerikai nagykövet távozása óta egy megbízott vezeti a magyarországi amerikai nagykövetséget. Ennek az állapotnak vethet véget a Magyar Idők értesülése szerint az, hogy Washington újra nagykövetet készül Budapestre küldeni. A lap azt is tudni véli, hogy a republikánus kötődésű David Cornstein lehet hazánk új amerikai nagykövete.

David Cornstein a Lafayette Collegen és a New York Universityn tanult, vagyonát pedig ékszerek bérbeadásából szerezte. Cége, a Finaly Fine Jewelery éléről 1999-ben vonult vissza. Egy korábbi portréfilmjében arról beszél, hogy apai ágon orosz, anyai ágon pedig magyar felmenői is vannak – írja a HVG.

A 78 éves David Cornstein nem rendelkezik nagy politikai tapasztalattal, legutóbb 2002-ben pályázta meg New York állam számvevői pozícióját, de a republikánusok végül nem Cornstein mögé sorakoztak fel.

Az új nagykövetre kinevezése előtt még szenátusi meghallgatás vár, csak utána utazhat Magyarországra.

David Cornstein portréfilmje

Exit mobile version